Accidentul de la Iași

Accidentul de la Iași, cel cu tramvaiul care a spulberat cinci mașini, a omorât un om și a rănit încă unul este, în cel mai pur sens, un rod al incapacității și nepăsării funcționărești.

În primul rând, un vatman vitezoman și cu accidente la activ n-are ce să mai caute pe post de mecanic de tramvai. Ăsta deja de la a doua abatere trebuia dat afară, pentru că este un risc pentru cetățeni și pentru mijloacele mobile ale companiei.

Șeful lui direct, un imbecil sinistru și nepăsător față de soarta călătorilor și a celorlalți participanți la trafic, trebuia să-l dea afară de ani de zile. Dar nu l-a interesat, că doar tramvaiele nu se repară cu banii lui, iar el are grijă când merge pe stradă, deci el n-are ce să pățească.

Șeful serviciului tehnic, la fel, știa ce poamă are în grădină, dar nu e problema lui. Să se ocupe șeful vatmanului de problemă, el fiind doar șeful șefului vatmanului. la fel, un sinistru nenorocit și incompetent. Doamne ferește să-și facă treaba și să prevină pagubele materiale și pierderile omenești.

Puleții ăștia nenorociți sunt la fel de vinovați ca și vatmanul nebun, sunt la fel de vinovați, că ei i-au dat mijloacele prin care să-și facă de cap. Cu o garnitură de treizeci de tone, sau cât. Și tot ei sunt vinovați că ăsta nu știa să conducă tramvaie. Nu știa să frâneze ca lumea, dar ei l-au testat și au văzut că-i bun. S-a și văzut cât de bun.

Așa că mă întreb:

– De ce doar vatmanul să plătească, dacă în firmă sunt mai mulți vinovați? Urma scapă turma, sau cum?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.