Balcanibalism

Balcanibalism = canibalism financiar balcanic, cunoscut popular sub denumirea de românism. Să nu ne flatăm, nu doar noi facem asta, dar o facem și noi. Și am pățit-o când am fost la Roșia Montană.

Astfel, orice băutor de cafea știe că o cafea bună dimineața echivalează cu o dimineață bună, iar o cafea prostă are harul de a te scoate din pepeni dimineața.

No, cât am fost la Abrud, am stat la pensiunea Steaua Arieșului, la patru margarete. Și a fost OK, mai puțin în ultima zi, când pe post ce cafea ne-a fost servită un fel de fiertură de zaț, de nici dracu n-a putut să bea o cană întreagă.

Ei bine, asta m-a cam înfuriat. Nu se puteau să nu o zbârcească cumva gazdele, că doar le făceam o gaură prea mare dacă le ceream să pună de o cafea cât de cât normală. Și pentru cei cinci sau zece lei economisiți la punga de cafea pe care au preparat-o pentru noi, în locul alteia mai scump și mai bune, și-au cam bătut-o de noi, vreo treizeci și ceva de inși.

Cam trei la leu, dacă mă întrebați pe mine. Iar lucrul acesta, după cum spuneam, m-a mâhnit tare. Oare le era așa de greu să nu-și bată joc? Sărăceau pentru o pungă de cafea? Oare ei la ce s-au gândit?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.