Care-i treaba cu pensiile speciale pentru militari?

Poate cineva să-mi explice? Că eu nu înțeleg de ce militarii au nevoie de pensii speciale. Au luptat în vreun război, recent? Au dus-o greu la locul de muncă? Ne-au apărat de ceva cotropitori? Sunt ei o forță capabilă să ne apere de ceva?

De ce nu se poate ca profesorii să aibă pensii speciale? De ce să n-aibă medicii pensii speciale? De ce tocmai militarii, precum în regimurile bolșevite? Și de ce unii trebuie să aibă pensii speciale, în timp ce alții nu pot să aibă nici măcar de-alea normale?

4 Comentarii

  1. Joita Lucian 20 februarie 2013 la 20:40 - Raspunde

    Cred ca este vorba de faptul ca exista ceva risc…in mesria de militar…in sensul ca in caz de razboi sau ..plecari ca trupe nato…cam iti risti peilea vezi Doamne pentu tara!

  2. Bogdan 21 februarie 2013 la 02:54 - Raspunde

    Până în ’89, majoritatea “realizărilor socialiste” au avut ca forţă brută armata. Sunt (au fost) destui foşti gradaţi care şi-au terminat sănătatea stând în mocirlă, ploaie, vânt, zăpadă pentru că asta era datoria lor. În copilăria petrecută într-o zonă unde în fiecare mai-iunie se revârsau apele, militarii erau cei care veneau să “apere digul”, bunicii mei îi primeau pe rând în casă noaptea să se întindă jumătate de oră şi să bea un ceai cald.

    Apoi, la fel cum spune Lucian mai înainte, ei sunt primii care sunt OBLIGAŢI de un jurământ să apere patria (nu discutăm aici de victorii sau înfrângeri).

    Obs.: din păcate, după “revoluţie” au apărut o mulţime de “generali” de carton..

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.