6 Comentarii

 1. Mihai Todor 16 aprilie 2009 la 09:23 - Raspunde

  Adica vrei sa spui ca era mai bine daca nu se disponibilizau si continuau sa lucreze in coditiile alea mizere si extrem de periculoase?

  Eu tind sa cred ca multi din ei s-au disponibilizat pentru ca vroiau ca familiile lor sa nu se mai gandeasca in fiecare zi ca sotul / tatal poate nu se mai intoarce acasa. Faptul ca le-a oferit aceasta varianta in locul unei demisii simple probabil i-a ajutat sa se decida, gandindu-se ca vor trai din acei bani pana isi vor gasi alta slujba.

  Intr-o oarecare masura este vina lor ca nu si-au gasit alta slujba, dar, cum ai zis si tu, cea mai mare vina e a dobitocilor care nu sunt in stare sa asigure cresterea economica a zonei. Presupun ca si mentalitatea minerilor a jucat un rol important, pentru ca au intemeiat familii mari care necesita o sursa serioasa de venit fara sa se gandeasca la viitor.

  Adevarul este ca neavand alta calificare decat cea de miner, e destul de greu sa le gasesti alte posturi care sa nu implice deplasarea in alte zone. Multe chestii s-au mai automatizat intre timp deci forta bruta si munca fizica nu mai joaca un rol atat de important in multe domenii, chiar si in mineritul modern. In acest moment, altceva in afara de constructii nu imi vine in minte, iar daca vorbim de constructii, asta necesita deplasari in diverse locuri si chestii care sa trebuiasca construite. Nu stiu cati dintre ei ar fi dispusi sa stea departe de familie pentru a castiga bani…

  Alta varianta ar fi modernizarea minelor. Eu ma indoiesc ca vom vedea asa ceva prea curand, deoarece, momentan, e mai ieftin sa se importe carbuni din alte zone. Si oricum, carbunii reprezinta un combustibil din ce in ce mai putin important si cautat.

  Sper gaseasca careva o solutie, pentru ca situatia e cam trista…

  • Robin Molnar 16 aprilie 2009 la 10:06 - Raspunde

   🙁 Dude, oamenii lucrează în aceleaţi condiţii ca în 1940. 🙁

 2. Mihai Todor 16 aprilie 2009 la 13:14 - Raspunde

  Putin zis. Prin 1940 macar erau noi echipamentele…

 3. skywalker 17 aprilie 2009 la 00:23 - Raspunde

  ba da todor asta iarasi vrea sa ne arate cit il duce capul?

  • Robin Molnar 17 aprilie 2009 la 07:21 - Raspunde

   😆 Dar are dreptate. Şi el este tot petroşenean şi ştie cum este cu minele… 😆

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.