Gigabit de la RDS?

Acum aproape două săptămâni, pe noul site Digicare al RDS-RCS, după ce am trecut pe la un ghișeu de-al lor, am cerut activarea serviciului DigiNet FiberLink 1000.

Confirmare Comandă DigiNet FiberLink 1000, de acum 12 zile

Confirmare Comandă DigiNet FiberLink 1000, de acum 12 zile

Cumva, nu știu cum, RDS-RCS a anunțat acest serviciu cu o zi înaintea UPC care, și ei, au sărit de limita de 100 de megabit pe secundă, așa că mă gândesc că poate a fost o decizie pripită (luată în urma unui pont amical venit din UPC), altfel nu-mi explic de ce, după doisprezece zile, nu m-a sunat nimeni să mă întrebe de sănătate.

La ghișeu nu se știa nimic, pe net nu se spune mare brânză (cum ar fi, de exemplu, specificațiile routerelor), ăștia nu mă sună, eu ce să cred? Cât de valabilă mai este oferta lor, în condițiile în care nimeni nu mai zice nimic?

6 Comentarii

 1. Bogdan Anghelina 15 noiembrie 2013 la 00:51 - Raspunde

  Am făcut și eu comandă și mi-au cerut numărul de telefon și adresa de mail, a rămas că mă contactează ei. Nu m-au contactat încă, dar am impresia că spuneau ceva de 15 zile.

 2. Mihai Todor 15 noiembrie 2013 la 01:05 - Raspunde

  Probabil s-au îngrămădit toți să se aboneze la acest serviciu, deși nu văd ce utilitate ar avea pentru utilizatorii obișnuiți. Eu prindeam lejer 6 – 7 MB pe secundă având o conexiune de 100 Mb în București. Cu ce m-ar ajuta o viteză de 10 ori mai mare? Probabil aș putea încerca să downloadez filme Blu-ray rapid, dar pe un sistem obișnuit se îneacă HDD-ul la asemenea viteze…

  • Robin Molnar 15 noiembrie 2013 la 08:28 - Raspunde

   Pe mine mai mult mă interesează uploadul de 100 Mbit, decât downloadul de 1 Gbit.

   • Mihai Todor 15 noiembrie 2013 la 10:27 - Raspunde

    Mda, să zicem că asta poate fi util uneori, deși pe mine nu mă încălzește prea mult 🙂

 3. ice4you 15 noiembrie 2013 la 08:30 - Raspunde

  Din punctul meu de vedere este un serviciu inutil atata vreme cat presupune investitii foarte mari in echipamente cum ar fi routere, HDD’uri/SSD’uri puse in RAID si alte alea. La ce este folositoare o viteza de 1Tb/s cred ca este prima intrebare care trebuie sa si’o puna oricine inainte sa cada in capcanele astea de marketing. Din punctul meu de vedere un abonament cu viteza de 100MBps este mai mult decat suficient pentru cerintele actuale … eu am ramas la cel de 60Mbps de la UPC deoarece imi duce la limita conexiunea WiFI N unde am trafic sustinut de 7-7,5MBps. Cred ca cei de la RDS o dau la intors, infrastructura lor nefiind deloc pregatita pentru a suporta un asemenea trafic. UPC au anuntat si ei o asemenea viteza, dar nu s’au hazardat la termene clare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.