Incidentul de pe Maersk Dubai

Am o dedicație specială pentru toți iubitorii de gălbejiți comuniști, admirați cu atâta ardoare de parcă ar fi un fel de zei, de parcă ar fi niște roditoare flori de cireș comunist dătător de creștere economică la hectar. Iată:

În data de 12 martie 1996, pe nava Maersk Dubai înregistrată sub pavilion taiwanez au soft descoperiți doi pasageri clandestini de origine română: Radu Danciu și Petre Sângeorzan. Cei doi români au fost debarcați de pe navă pe o plută improvizată ce, după toate aparențele, a fost trasă sub navă și s-a scufundat, evenimentul având loc la 70 de kilometri de Gibraltar, în Atlantic.

De parcă nu era de ajuns, în data de 18 Mai a aceluiași an, în timp ce nava Maersk Dubai călătorea spre portul Halifax, un alt cetățean de origine română, Gheorghe Mihoc pe numele lui, a fost descoperit călătorind clandestin și a fost forțat cu cuțitul la gât să se arunce peste bord (în mijlocul oceanului, n.r.) de către căpitanul Sheng Hsiu și patru dintre ofițerii acestuia, toți angajați ai companiei Yang Ming Marine Transport Corporation (nava era închiriată de la Maersk către barbari).

Sursa

Nu știu voi ce părere aveți, de aceea și doresc să o aflu. Eu, de exemplu, sunt de părere că morala creștină pe care până și ateii europeni o au te împiedică să dai dovadă de atâta cruzime încât să faci una ca asta. Cred că trebuie să fii un comunist necreștin să faci ceva atât de barbar și de inuman.

No, spuneți și voi. Cum să faci, Dumnezeule, așa ceva?

10 Comentarii

 1. Mihai Todor 23 mai 2011 la 18:21 - Raspunde

  Dapai s-aia prosti gramada… Fugi de dracu’ (Romania) si te duci la fra’su? 🙂 In cazul asta, oricum faceau umbra la pamant degeaba. Macar asa au hranit niste pestisori infometati 😛

  • TNH 23 mai 2011 la 20:10 - Raspunde

   Nu cred că vroiau să trăiască printre alți comuniști, mai degrabă cred că acea navă era singura pe care au găsit-o în port în acel moment și care să plece spre destinația dorită de ei. Probabil au avut motive întemeiate dacă nu au așteptat altă navă, ori erau presați de timp, ori dăduseră o șpagă pe undeva și se temeau s-o piardă dacă nu plecau repede, ori cine mai știe ce.

   P.S. Nu știam că vapoarele sunt dotate cu plute. Singura explicație la care mă pot gândi e că încărcătura navei cuprindea și ceva lemn/cherestea.

  • Robin Molnar 23 mai 2011 la 20:15 - Raspunde

   Bre, ăia mergeau în Canada…

   • Mihai Todor 23 mai 2011 la 22:32 - Raspunde

    No pai poate s-au invatat minte si data urmatoare vor lua avionul 😛

    • Robin Molnar 23 mai 2011 la 22:41 - Raspunde

     Dude, oameni ăia n-au plecat din țară de bine ce le era și, oricum, nu trebuiau executați. Părerea mea. 😛 Io-mi aduc aminte că în 1996 îmi căutam de lucru să descarc sau să car butelii, ca să mai fac și eu un ban.

    • TNH 23 mai 2011 la 22:41 - Raspunde

     La avion controalele de securitate sunt mult mai stricte, dacă n-ai bani să traversezi o juma’ de glob, vaporul e cam singura opțiune (în ideea că la destinație vrei să te apuci de muncă pentru a trimite bani familiei, că dacă nu te grăbești poți să faci și autostopul).

 2. Mihai Todor 23 mai 2011 la 22:47 - Raspunde

  Mai copii, hai sa nu o dam in filozofie, ca eu incercam doar sa vad ironia situatiei 🙂

  • Robin Molnar 23 mai 2011 la 22:52 - Raspunde

   =)) În cazul ăsta ți-a ieșit cu brio. Recunosc, am altele pe cap la ora asta, cum ar fi o excursie de câteva ore la cabana Plăpumioara, sau la pârâul Pătuț…

 3. iulian 22 iunie 2011 la 16:32 - Raspunde

  Sunt nebuni… au fugit sa le fie mai bine….pacat ca s-a intamplat asa dar ce sa mai credem….in 89′ s-a tras in populatie…deci daca ai nostri ne-au impuscat ce pretentii sa avem de la niste necunoscuti?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.