Mafia halvalei din Cluj

  • Halva ucraineană din floarea soarelui cu vanilie

În primul rând, n-am nicio scuză că am cumpărat halva de la un târg de vechituri. Mă rog, era ambalată, dar nu știu de ce m-am mirat constatând că halvaua cumpărată din târgul de vechituri era incredibil de veche.

În al doilea rând, știu că avem o mafie a fructelor fără TVA în Piața Mărăști, știu că avem marfă fără bon tot în Piața Mărăști unde, de exemplu, am primit bonuri de casă doar de la câteva magazine. Dar să avem și o mafie a halvalei, la asta chiar nu mă așteptam.

Astfel, dacă umblați prin Cluj, vedeți că în fiecare piață este cineva care vinde halva expirată. Aceeași marcă și aceeași marfă expirată este peste tot, ca și cum ar proveni dintr-o sursă comună care ia halvaua expirată și le-o vinde fraierilor.

Și suntem proști, foarte proști, că în Cluj avem halva Feleacul, foarte bună, delicioasă, sau halva bulgărească, decentă. Iar noi luăm marfă expirată, mai scumpă decât marfa asta decentă, iar asta mi se pare îngrozitor, că cineva ne prostește în față cu șapte lei jumătatea de kilogram de halva expirată, în timp ce marfa valabilă este mai ieftină.

Sigur, mafia halvalei din Cluj vinde halva de marcă, de producție ucraineană, care – în condiții normale! – ar fi extraordinar de bună. Dar așa, o cumperi, o desfaci, o guști, constați că este râncedă și nu-ți rămâne decât s-o arunci, cum arunci banii pe fereastră, sau cum îi dai, cu mâna ta, țepuitorilor.

Desigur, de ani de zile, niciun angajat de-al OPC nu și-a luat niciodată halva expirată de la mafia asta omniprezentă și omnipotentă pentru că, doar se știe, doar fraierii iau țeapă!

În fine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.