Prohodul presei din România

Dacă până și marii grei ai jurnalismului românesc vorbesc despre divorțurile celebrităților din România, îmi dau seama că din punct de vedere al democrației ideilor suntem cu picioarele și trunchiul în groapă.

Politicienii sunt cum sunt pentru că și oamenii sunt cum sunt. Informația, odinioară relevantă, este doar o zdreanță aruncată de colo colo în talk show-uri inutile și sterpe până își dă duhul. Acum nu mai este relevantă informația, ci interpretarea ei.

Bunăoară, l-am auzit pe un bărbat vorbind la telefon pe tren. Povestea cu cineva despre politică și despre cazul nesimțitului de Adrian Severin. Iar omul, din toată povestea, a înțeles că toți parlamentarii europeni sunt corupți și că acolo, la Bruxelles, este scandal mare.

Vedeți cum a avut succes manipularea publică prin manevrarea contextului? Ce mai contează că Adrian Severin este un corupt nenorocit, dacă toți ăia sunt corupți? De ce să-l judecăm numai pe Adrian Severin dacă toți sunt așa? N-ai cu cine, domnule, toți sunt niște hoți.

Îmi venea să urlu:

– Da, toți sunt niște hoți, dar până la proba contrarie l-am prins pe unul cu mâna-n borcanul cu miere și trebuie să-l pedepsim.

A dracu mașina de spălat a PSD. Spală și mumiile deja îngropate politic. Asta ca să nu mai spun că dispune de mecanismele de a învia politic toate maimuțele decedate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.