6 Comentarii

 1. Marius 31 iulie 2011 la 12:22 - Raspunde

  Turismul e o solutie pentru zoan respectiva dupa ce o sa fie reabilitata. Momentan nu poti sa vizitezi calumea toate zonele pe care le-ai enumerat…plus ca atractia cea mai mare dupa mine ar fi o vizita a galeriilor roman,dar nu 100 de metri ci tot ce se poate vizita, si acolo trebuie investit masiv pentru ca dupa 2000 de ani alea stau sa pice….cea mai buna solutie e pana la urma dezvoltarea in paralel a industriilor

  • Robin Molnar 31 iulie 2011 la 22:36 - Raspunde

   E foarte periculos să vizitezi tot ce se poate vizita…

 2. Adina 31 iulie 2011 la 13:29 - Raspunde

  Nu poti compara Valea Jiului (cu 6 orase cu aprox 170 000 locuitori) cu Rosia Montana
  ( o comuna).
  Realitatea se vede la Albac, Arieseni, Rimetea….. fa o vizita si intreaba-i pe oamenii de acolo cum si-au construit pensiunile si o sa te convingi daca e realist sau nu . Cand la
  20-30 km de Rosia Montana, unde nu a blocat nimeni dezvoltarea turistica, sunt localnici care traiesc din turism, sa spui ca in Rosia Montana ”nu se poate” e, pur si simplu, ignoranta si negare a realitatii.
  Modul în care Rimetea (jud. Alba) s-a dezvoltat, transformandu-se dintr-o localitate miniera în una turistică reprezintă o dovada ca ca acele solutii ale ONG-urilor nu sunt praf in ochi. Sunt reale si functioneaza.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/Rimetea-industria-miniera-agroturism_0_35997272.html#
  La Rimetea se traieste foarte bine din turism. Din minerit, in unele tari… se moare.. inclusiv in Romania s-a murit din cauza mineritului. Si mai e o chestiune legata de
  ONG-uri: romanul are, printre multe altele, un obicei foarte prost – sa vina X sau Y sa ne faca, sa ne dreaga, sa aduca, sa propuna, sa NE ajute, SA NE DEA!!! Infrastructura e intr-adevar, obligatia statului, dar si pt. infrastructura se pot aplica proiecte pt. diferite finantari.
  Una dintre probleme la ora actuala pentru cei din Rosia Montana e e acel PUG abuziv si ilegal care prevede ca Rosia Montana e zona mono-industriala.
  Povestea cu ”dezvoltarea turismului in paralel cu mineritul” a fost adoptata de RMGC doar de un an si ceva, cand dezvoltarea turismului in localitatile din jurul Rosiei Montane nu a mai putut fi negata, dar daca tu crezi ca turistii se vor da in vant sa faca turism printre halde de steril si lacuri de cianuri nu ai decat.
  Acum cativa ani cand multe dintre casele de patrimoniu de la Rosia Montana, pentru ca erau locuite si proprietarii lor au avut grija de ele, nu stateau sa cada. . Au inceput sa se darame (si sa fie demolate) dupa ce le-a cumparat RMGC (care, in calitate de proprietar, are OBLIGATIA legala sa le intretina indiferent de ce se intampla cu proiectul lor – dar, in Romania, legea se aplica doar fraierilor)

  • Robin Molnar 31 iulie 2011 la 22:38 - Raspunde

   Rimetea nu e Roșia Montană.

   • Dan 01 august 2011 la 18:48 - Raspunde

    Nici Valea Jiului nu e Rosia Montana. Propui sa mutam Rosia pe Valea Jiului sa putem ajunge mai repede la obiectivele enumerate de tine?
    Dar comparatia cu Rimetea e foarte buna. Ambele sunt doua localitati din judetul Alba, cu istorie in industria miniera. Rimetea e un exemplu de dezvoltare a agroturismului intr-o fosta comuna miniera.
    Vad ca informatiile tale in ceea ce priveste situatia de la Rosia Montana sunt foarte vagi, dar cu toate asta o introduci in posturile tale. Motivul este evident: sa atragi postacii sa mai creasca traficul :))
    Mai bine ma opresc aici vad ca nu-i loc de discutii constructive pe acest subiect cu tine. In rest, sa auzim de bine

    • Robin Molnar 01 august 2011 la 22:29 - Raspunde

     Oh, da, sigur îmi crește traficul de la Roșia Montană. Cu minus. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.