Șpăgile de la autostrăzi

Cei de la Gândul ai descoperit cât se dă șpaga la consultanța pentru autostradă, iată:

“Consultantul va asigura instruire la locul de muncă omologilor de la Beneficiar (CNADNR n.r.) precum şi sesiuni de instruire oficială în ţară/străinătate, în special în domeniile privind contractele de concesiune/PPP şi gestionarea proiectelor şi a contractelor. Programul de instruire va fi propus Beneficiarului la o dată ulterioară, în cursul desfăsurării activităţilor Consultantului şi va fi discutat integral cu Beneficiarul în acel moment. În acest scop, Consultantul va asigura un buget propriu pentru instruire cuprins între minim 30 000 Euro si maxim 40 000 euro fără TVA”.

Sursa

Deci ăștia se cac* pe ei pentru treizeci de excursii și plimbarea c-o mașină. Putem afla cine de la CNADR, pe unde, când a fost, de ce și cu cine. Să-i spânzurăm, zic.

Recent, am auzit și eu ceva despre autostrada Deva – Orăștie – Sebeș, unde s-a lucrat repede și bine și despre care spuneam că m-aș mira tare să nu se termine la timp. Ei bine, nu cred că se va termina la timp, pentru că de la venirea la putere a USL-ului s-au oprit plățile, pe principiul “ăia de dinainte și-au luat șpăgile, acum trebuie să ni le luăm și noi” și fără niciun motiv au întrerupt plățile pe care și le-au asumat prin contract.

Nu contează aspecte precum: s-a lucrat mult, repede și bine, cu multe termene realizate înainte de vreme sau cu costuri suportabile. Nu, contează că ăia nu și-au luat șpăgile și gata, taie lucrările.

Or, pe mine asta mă oftică, fiindcă circul des prin zonă: dacă statul român se ținea de partea pe care și-a asumat-o, luna viitoare lucrarea ar fi fost gata. Așa, s-a turnat asfalt peste tot, dar nu s-au făcut podurile și podețele, iar firma constructoare nu mai are bani de grinzi pentru că statul nu și-a plătit obligațiile. Deci nașpa.

E frumos, nu-i așa?

P.S. Nici nu vreau să încep să vorbesc iarăși despre politică…

P.P.S. Încă o dată, în cor, vă rog, pe cine reprezintă ăștia? Nu e clar că noi suntem iobagii lor?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.