Trăi-v-ar harlem shake-ul!

Oroare! Primăria din Cluj Napoca sprijină organizarea celui mai mare harlem shake din țară! Săriți, lume, că se rupe cerul și cade peste noi, vorba lui Zamolxes.

De fapt, știți cum îl sprijină? Le-a dat unora autorizație să organizeze ceva pe spațiul public, cum ne-a dat și nouă la Frigăruia Bloggerilor, cum s-a dat și la evenimentul cu lampioanele, cum se dă și la proteste cum, dealtfel, e și normal… Nu e nicio mare scăfârlie. Dansatul este legal, zbenguitul este legal, adunarea este legală, care-i problema?

Sigur că da, ne uităm cu jind cum unii se strâng în New York și dansează în memoria lui Michael Jackson și spunem: – Civilizație!. Ne uităm cu jind cum nordicii pun la cale flash mob-uri mărețe și zicem: – Civilizație, nu ca la noi!

Dar la noi, unii vor să danseze în public și noi sărim ca demenții: – Ce penal! Cum să sprijine primăria un harlem shake?

În timpul ăsta: festivalurile chinezești – pline de culoare – sunt dansuri coborâte în stradă, zilele Irlandei sunt dansuri coborâte în stradă, festivalul de la Rio este format din dansuri coborâte în stradă, campionatul mondial de tango se desfășoară în stradă și lista poate continua.

Civilizația înseamnă și să fii tolerant față de dansurile sau manifestările culturale care nu sunt pe gustul tău! Nu e ca și cum Primăria ar da bani pentru asta, iar dacă unii sponsorizează așa ceva, poate că pentru ei este important și, ca atare, nu trebuie să-ți placă musai ție. Și nici nu e musai să mergi, nu trebuie să te oftici. Trebuie doar să nu critici o acțiune culturală sau comercială cu care tu n-ai de-a face.

S-ar putea ca respectivii organizatori să fi plătit și o taxă către primărie – nu știu – și, oricum, oamenii strânși acolo vor crește c-o idee vânzările agenților comerciali din zonă. Desigur, ni se pare normal ca banii județului să meargă spre o echipă de fotbal, dar ni se pare inacceptabil ca unii să se zbenguie gratis sub același cer ca și noi…

iar faza cu “Lăsați dansul! Apucați-vă de curățenia de primăvară!” mi se pare de un comunism infect. Vreți curățenie de primăvară? Puneți voi mâna, înainte să-i mânați pe alții!

Ca atare, n-ar fi o idee să ne ridicăm noi înșine la standardele de civilizație pe care le pretindem altora?

L.E. Via Aiurea: Harlem Shake este un dans, chiar dacă s-a îndepărtat de forma originală. Nici tango-ul modern nu este tango argentinian și așa mai departe.

10 Comentarii

 1. Xulescu 27 februarie 2013 la 17:03 - Raspunde

  Daca Harlem Shake ti se pare un eveniment cultural — atunci inseamna ca nu sunt in lumea care trebuie. Opriti lumea.. vreau sa cobor! Dar o asemenea tampenie dusa la extrem mi se pare culmea prostiei in materie de “cultura”

  • Robin Molnar 27 februarie 2013 la 17:05 - Raspunde

   Harlem shake-ul este un eveniment cultural nu pentru că zic eu, ci pentru că este o formă de expresie individuală prin mișcările corpului, exact ca la dans.

   P.S. Iar dansul este cultură, chiar și capoeira. So chill…

   • Xulescu 27 februarie 2013 la 17:18 - Raspunde

    Accept provocarea. Imi poti explica si mie sensul / semnificatia / simbolistica din spatele acestor manifestari ? Sincer nu le vad si vreau sa fiu luminat 🙂

    • Robin Molnar 27 februarie 2013 la 23:09 - Raspunde

     Îți dai seama să nu pot să spun ce-l motivează pe fiecare să danseze așa. Unii sunt bezmetici, alții sunt furioși.

     Dansurile din cluburile rock și/ sau punk nu diferă cu mult de asta.

 2. joita lucian 27 februarie 2013 la 19:25 - Raspunde

  Cred ca fiecare…poate considera cultura si arta….orice tip de manifestare…..pana acum ceva ani nici fotografia nu era iclusa la arte…fiind considerata o copie a realtatii.

 3. ocsike 27 februarie 2013 la 19:53 - Raspunde

  Harlem Shake?… NO

 4. Yamasha 01 martie 2013 la 00:54 - Raspunde

  vorba lui badea, eu nu mai pot cu harlem shake-ul asta! peste tot numai despre asta se vorbeste/ scrie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.