Ce aș face eu

La întâlnirea Din On în Off (2) de la hotel Opera Plaza din Cluj, Florica mi-a spus că ar fi cazul să mă gândesc și eu la ceva activitate, acțiune, meeting sau ceva pe acolo. Și e drept că m-am gândit la asta, însă numai acum câteva minute mi s-a decantat ideea între neuroni.

Mă tot gândeam că ar fi fain să facem ceva cu impact social semnificativ, ceva care să însemne o rază de mai bine pentru un grup cât mai mare de oameni. Și mi-am dat seama ce putem face, dacă găsim sponsori.

M-am gândit să mergem cu copiii de la liceul pentru cei cu deficiențe de vedere (sau ceva de genul, că nu-i putem duce pe toți, dar îi putem duce, de exemplu, pe cei mai mici, dar ideea asta trebuie un pic rafinată, deci poate fi și ceva ONG) la o activitate de tip team building. Și nu e o chestie pe care, sincer să fiu, să o fi inventat eu, ci frate-mio geamăn, care, alături de soție și de cumnat, învoiau o fetiță cu deficiență de vedere să petreacă o zi sau o după masă cu ei, cu aprobările de rigoare din toate părțile.

Astfel, mă gândesc că ne-ar trebui așa:

  • Oamenii: bloggeri și adolescenți cu deficiențe.
  • O locație unde să mergem. Ideea este că trebuie să fie potrivită pentru cei cu deficiențe de vedere, probabil un stadion sau ceva de genul.
  • O firmă de organizare de evenimente care să poată organiza jocuri și activități de echipă, echipele fiind mixte: bloggeri și adolescenți. Și ar fi frumos să fie activități constructive, de genul care presupun ca fiecare să aibă, la un moment dat, comanda echipei. O activitate ar fi Computer Simulated Business pe care chiar eu o pot conduce dar care nu se poate face într-o zi, nici dacă îmi mai amintesc cum. Și tot ne mai trebuie câteva activități, măcar încă vreo cinci sau șase.
  • O firmă de catering care să ne sponsorizeze cu niște mâncare, suc și ce-o mai fi.
  • O firmă de transport care să ne ducă și să ne ia de acolo, tot pro bono.
  • Un ONG cu niște voluntari care să ne ajute, dacă sunt prea mulți adolescenți.

Cred că o ieșire undeva între bloggerii clujeni și adolescenții cu deficiențe ar fi un succes răsunător, dacă am reuși să-i implicăm pe toți în activități constructive (putem să ne jucăm și fazan, dacă e până acolo, dar o să ne bată nevăzătorii de la litere [!] de o să ne sară fulgii) sau dacă am putea organiza niște jocuri prin care aceștia să deprindă niște aptitudini utile în viață, aptitudini utile cum ar fi gătitul, dacă Adi Hădean are plăcerea să ne ajute.

Sigur, nu pot face toate astea singur și nu pot decât să sper că și altor bloggeri clujeni le place ideea mea, astfel încât să strângem un nucleu de oameni cu care, vara asta sau în toamnă, chiar să facem un lucru minunat și cu un impact social solid.

Idei? Păreri? Opinii? Ar fi cineva interesat să se bage?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.