Împreună suntem mai puternici

Aș vrea să facem abstracție de faptul că mai jos vorbim despre o reclamă a celor de la Vodafone. Le sunt client, nu mi-am prelungit abonamentul pentru un iPhone, am și un abonament de internet mobil… Dar articolul acesta nu este despre Vodafone.

Reclama de mai jos îmi place pentru că este despre mine. Este și despre mine. Este și despre cei ca mine, despre cei ca noi.

Pentru că, da, și eu cred că împreună suntem mai puternici. Am văzut asta la Let’s Do It România, la protestele pro-constituție, la diversele evenimente online la care am participat, văd asta în fiecare zi la muncă, o vedeam la școală, o văd în continuare în tot ceea ce înseamnă umanitate.

Astăzi este Blog Action Day și, împreună cu alte câteva zeci sau sute de mii de bloggeri, doresc să vă împărtășesc câte ceva despre puterea noastră, a celor mulți și implicați, tema fiind “The Power of We” (“Puterea noastră”).

Împreună am curățat România. Sigur, s-a mai murdărit între timp, dar tot este mai curată decât a fost.

Împreună ne-am apărat drepturile de cetățeni împotriva abuzurilor politicienilor corupți.

Împreună am ridicat, pas cu pas, România. Sigur, încă suntem departe de ceea ce ne dorim, dar cred că vom ajunge cândva acolo. Pentru că ne dorim. Și pentru că suntem puternici, pentru că diferențele dintre noi sunt estompate de decența sinceră a fiecăruia care luptă cu sinceritate pentru ceva.

Paradoxul face ca împreună să fim mai puternici, fiind uniți exact de ceea ce ni se pare că ne lipsește cel mai mult: decența.

Nu e ciudat?

4 Comentarii

 1. Dexter 15 octombrie 2012 la 12:51 - Raspunde

  Frumoasa reclama si frumos articol.
  Adevarat ca unde sunt mai multi puterea creste si automat se pot face lucruri mai frumoase.

 2. ice4you 16 octombrie 2012 la 20:25 - Raspunde

  Un concept ciudat acest “impreuna” pentru o natiune divizata intre foame si bogatie … politic si durincurism … lipsa de verticalitate si puterea de a duce macar o idee pana la capat ca de practica nici macar nu poate sa fie vorba. Probabil ca odata cu foamea ce se intoarce la noi .. o sa ne aducem aminte de acest concept … odata cu prima cana de zahar dupa care mergem din nou prin vecini.

  Imi pare rau … eu unul nu sunt la fel de convins ca tine de acest “impreuna” … mai ales ca nu ma incanta deloc cand il vad doar intre oameni care imi aproba aberatiile.

  • Robin Molnar 18 octombrie 2012 la 08:23 - Raspunde

   Mi-e teamă că s-ar putea să ai – cam ca de obicei – dreptate. 🙁

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.