O lecție de democrație (2)

În timp ce Adrian Năstase se fofilează cu varii avocați în cazul Trofeul Calității, sperând să expire și să se prescrie fapta luna viitoare, grecii ne dau o lecție de democrație inversă față de a noastră, limitând libertățile personale întru folosul întregii comunități:

Ministrul grec al Sanatatii Andreas Loverdos a cerut public incriminarea sexului neprotejat la bordel si a propus ca fotografii ale unor clienti si unor prostituate infectate cu virusul HIV sa fie facute publice, dupa ce cinci barbati au fost testati pozitiv.

Sursa

Astfel, oamenii ăia seropozitivi au dreptul la propria imagine, dar societatea este mai importantă și își impune principiul prin care sănătatea comunității este mai importantă decât demnitatea sau dreptul la imagine al individului. E un principiu foarte dur, dar logic strict în acest context: dacă ești suficient de prost încât să faci sex neprotejat la bordel, trebuie să ajutăm oamenii să se protejeze de prostia ta.

Și în timp ce sentința lui Adiță va fi dată a doua zi după prescriere (din motive medicale, întrucât unui judecător i se va scrânti o unghie) pentru că dumnealui are drepturi iar societatea românească este neputincioasă, societatea elenă va căuta și va aplica soluții de urgență pentru stoparea flagelului sexului neprotejat la bordel, cu consecințe grave asupra sănătății publice.

Cine sunt, deci, cei faliți?

4 Comentarii

 1. joita lucian 12 mai 2012 la 07:50 - Raspunde

  MIe parca tot nu-mi vine sa cred ca grecii sunt in faliment…adik nu stiu ne tine noi mai bine decat ei?! ceva este ciudat la mijloc!

  • Robin Molnar 21 mai 2012 la 19:36 - Raspunde

   Nu ne ține, deși suntem mai conservatori. Vom ajunge și noi acolo.

 2. ByREV 13 mai 2012 la 03:57 - Raspunde

  Treaba asta cu sexu neprotejat este tacit acceptata de guverne pentru simplu motiv ca generatia viitoare trebuie sa se nasca cumva, in niciun caz distribuind prezervative sau anticonceptionale gratis la bancomat 😀

  Este logic sa te gandesti ca daca prezervativele ar fi la discretie, si gratuite cheltuielile cu HIV-ul ar fi muuult mai reduse, cheltuielile cu copii abandonati ar fi de sute de ori mai mici, sarcini nedorite mai putine, decese din cauza avorturilor provocate spontan s-ar reduce cosiderabil, etc …

  • Robin Molnar 21 mai 2012 la 20:06 - Raspunde

   Decât niciun copil născut, mai bine 100 de copii născuți și cinci adulți bolnavi. Interesantă perspectivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.