Revelația mea de aseară

Aseară, urmărind în direct intervențiile lui Relu Fenechiu (PNL) și Ecaterina Andronescu (PSD) de la știrile TVR, am avut o revelație atât de tristă, încât deja îmi venea să-mi fac bagajul și să plec în lume.

Revelația mea tristă a fost, ca să n-o mai lungesc, aceea că Ecaterina Andronescu n-a distrus educația din nepricepere, ci din rea voință. O ascultam aseară cum vorbește și am înțeles de ce România nu poate progresa mai departe, forțându-și informaticienii să plece unde văd cu ochii…

Poate că încă nu s-a dat la știri, așa că vă spun eu: un număr tot mai mare de informaticieni români au început să plece peste hotare și nu e vorba numai despre bani aici, ci și despre faptul că societatea românească prezintă din ce în ce mai puține garanții că oamenii onești și muncitori au vreo șansă să trăiască decent pe aceste meleaguri.

De fapt, ca să revin la chestiunea inițială, reaua voință îi alungă pe oameni, mai ales pe oamenii pregătiți, reaua voință precum cea demonstrată aseară de eterna ministresă a așa-zisei educații, vreau să zic.

Iar eu, vă mărturisesc, de cu seară eram foarte trist, fiindcă perversiunile cognitive și principiale de care duduia dădea dovadă sunt sigur c-au îngropat zece mii de minți mai puerile. Vedeți voi, Ecaterina Andronescu n-a închis școli, că era cam greu de justificat în fața societății civile, dar a închis minți, Ecaterina Andronescu n-a închis universități dar a deturnat oportunități, Ecaterina Andronescu a mutat educația medie de la liceu la facultate, în același timp reducând nivelul de educație pentru fiecare treaptă.

Jumătate din sărăcia sistemică din România este datorată lipsei de educație. Optzeci la sută din aceasta, cred eu, se datorează condiției școlii românești în era post-apocaliptică a aceste ființe profund bolșevice.

Îmi pare rău că nu-mi pot downloada gândurile vizavi de această chestiune, să le pun într-un fișier pe site, să le descărcați și să vedeți și voi cât de perversă este ființa asta! Vă rog, doar, ca atunci când îi ascultați propunerile pe care le face public, să gândiți o soluție opusă celei propuse de dumneaei și să o analizați. Garantat veți înțelege ce vreau să spun.

Cât despre informaticienii care pleacă, se pare că ăia 16% scutire de impozit nu mai sunt suficienți pentru a-i ține în țară. Dar cui să-i pese? În niciun caz statului care ia, în medie, o mie de euro pe cap de  informatician, lunar, în taxe, impozite și/ sau TVA. Dacă nu mai mult.

Deci bine a fi, nu?

2 Comentarii

  1. brontozaurel 22 martie 2012 la 03:14 - Raspunde

    Hai ca vin si eu fericita de la concert si vad numele lu’ tanti in reader… mi-ai stricat buna dispozitie 😐

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.