6 Comentarii

 1. TNH 05 iulie 2011 la 22:04 - Raspunde

  Averile ilicite pot fi confiscate și acum, cadrul legislativ există. Problema e că procurorii nu își fac treaba cum trebuie pentru că ori primesc șpagă, ori sunt niște imbecili care nu ocupă pe merit acele posturi. Uită-te câți mahări au ajuns în arest și uită-te cum au fost eliberați aproape toți, majoritatea pe baza unor vicii de procedură, iar restul pentru că judecătorii au considerat că probele nu sunt concludente (pentru că au primit și ei, la rândul lor, șpagă).
  Deci chiar nu văd cu ce ar ajuta această nouă lege. În plus, mi se rupe dacă averile ilicite sunt confiscate în urma unor sentințe penale sau non-penale, atâta timp cât se confiscă.

  • Robin Molnar 05 iulie 2011 la 22:30 - Raspunde

   Păi dacă nu e un proces penal, e ușor de abuzat.

   • TNH 05 iulie 2011 la 22:58 - Raspunde

    Crede-mă că oricum e ușor de abuzat. Dacă ai dobândit averi ilicite nu te mai trage înapoi nici etica și ai și bani de dat șpagă.

    • Robin Molnar 06 iulie 2011 la 08:39 - Raspunde

     Mă refeream la altceva: autoritățile pot abuza să confiște averile oponenților politici.

 2. Darael 05 iulie 2011 la 23:13 - Raspunde

  Tu, Robin Molnar, poti sa dovedesti ACUM ca ai dobandit pe cai legale TOT ce ai ?

  Ups, nu prea poti. Uite cum statul roman poate sa iti ia tot si eventual sa te bage la parnaie. Dar ai alternativa (doar traiesti in rromania, nu ???); vine un portocaliu zambaret si spune sa semnezi un angajament ca ii torni pe toti vecinii, pe colegii de munca, ca dai cu subsemnatul….. esti santajabil si sa nu crezi ca securistii din zilele noastre au alte metode decat cei de ieri.

  Sa nu uiti niciodata ca un securist e in fruntea tarii.
  Doar asa ai sa intelegi unele aspecte ale legilor. Nu te uita cum sunt prezentate. E propaganda si manipulare, singurele lucruri pe care stiu sa le faca in afara de hotie.

  Final: aceasta imbecilitate igora principiul nevinovatiei, esential in orice sistem juridic normal. Pentru ca securistii vor ca tu, eu si toti sa ne simtim vinovati non stop….. ei nu trebuie sa dovedeasca nimic, noi trebuie. Cum te simti vinovat ? Nu esti ? Pai tocmai ti-am dovedit ca esti – nu ai raspuns de unde ai tot ce ai.

  • Robin Molnar 06 iulie 2011 la 08:40 - Raspunde

   Ba da, pot să dovedesc tot ce am. Pentru că n-am atât de mult încât să nu pot dovedi. Dacă aș avea miliarde, ar fi mai greu, dar chiar și așa…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.