Vizavi de cele petrecute ieri

 1. Domnule Crin Antonescu, deasupra hotărârilor parlamentului este Curtea Constituțională. Dacă o adunare politică ad-hoc sau de conjunctură decide să facă o tâmpenie, este de datoria Curții Constituționale să oprească derapajele. Deci da, C.C. poate cenzura Guvernul, Parlamentul, Președinția, pe cine vreți voi. Așa funcționează, pare-se, societatea normală.
 2. După părerea mea, nerespectarea constituției este o faptă din categoria înaltei trădări și ar trebui pedepsită cu moartea, indiferent de cine o comite.
 3. CTP spunea aseară că n-ar compara situația politică din România actuală cu cea premergătoare Republicii de la Weimar. Deutsche Welle, totuși, o face. De ce?
 4. Tot CTP spunea că acum avem de-a face cu o mineriadă politică. Da, sunt complet de acord. Faptul că USL are majoritate nu justifică desființarea unor instituții de bază de-ale statului.
 5. Tot vizavi de majorități politice, istoria ne-a arătat că majoritatea politică nu are și nu trebuie să aibă întotdeauna dreptate. Exemple sunt cu duiumul, de la venirea la putere a lui Hitler și Lenin, Stalin sau a comuniștilor, până la masacrele din Africa. Singura instituție care poate preveni mizeriile astea este Constituția.
 6. Îmi pare rău că CNA nu lucrează și nu ia atitudine împotriva manipulărilor odioase și insidioase din audio-vizualul românesc.
 7. Este incredibil cu, înfrânt de justiție, Năstase ne conduce chiar și din închisoare. E teribil. Le-o fi propus ceva lui Crin, Hrebe și Ponta, de genul:

  – Bă, aveți timp până mă bagă ăștia în celulă. Dup’aia o să vedeți voi pe dracu. Mă duc la fund, dar vă trag și pe voi, bă!

  Teribil, după cum spuneam.

 8. Traian Băsescu spunea că miza actuală este Justiția. Firește, dar ce-ați fi crezut că e? Agricultura? Nu, justiția, fiindcă atunci când controlezi justiția poți fura liniștit totul. Poți acapara totul. Poți fi totul.
 9. În baza principiului cum că într-o țară normală Constituția se situează deasupra partidelor politice și manevrelor de moment, i-am dat un e-mail președintelui:

  Dragă domnule Traian Băsescu,

  În numele meu, ca simplu cetățean și parte a poporului român, vă rog să iniţiaţi procedura de dizolvare la CCR, în baza Legii 14/2003, Art.44(2), a următoarelor formaţiuni politice: USL, PSD, PNL şi PC, întrucât formaţiunile politice enumerate au încălcat în mod repetat şi periculos, Art.40(2) din Constituţia României.
  Al Dvs. întru bun simț și responsabilitate civică,

  Robin Molnar
  Cluj Napoca

  Via

  Cu riscul să fiu catalogat drept băsist, n-am avut la ce altă instituție a statului să apelez pentru a cere respectarea constituției!

 10. Nu sunt absurd, înțeleg că-i schimbă pe șefii camerelor parlamentului. Dar n-am înțeles ce treabă au cu Avocatul Poporului! Nu cumva vor să ne oprească de la activism politic individual?
 11. Nu, niciun partid din parlament n-are acum validarea poporului prin vot., să nu ne lăsăm duși de nas. Votul va fi la toamnă, ce-am votat în 2009 nu mai e valabil, deci…
 12. Diseară o să încerc să ies și eu la protestul din Cluj.

4 Comentarii

 1. joita lucian 04 iulie 2012 la 08:10 - Raspunde

  Stai linisiti ca Adrian Nastase ..nici in celula nu o va duce rau…dar ….ceea ce face USL-ul il cintez pe Blaga se numeste “o noua mineriada”!

 2. alunelu 05 iulie 2012 la 02:44 - Raspunde

  La solutia gasita de tine la pct. 9 m-am gandit si eu, din pacate presedintele nu poate sesiza CCR in acest caz:
  Legea 47/1992:
  Art.39. – (1) Curtea Constituţională decide asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic.
  (2) Contestaţia privind constituţionalitatea unui partid politic poate fi formulată de preşedintele uneia dintre Camerele Parlamentului sau de Guvern. Preşedintele Camerei poate formula contestaţia numai pe baza unei hotărâri adoptate de Cameră cu votul majorităţii membrilor săi.

  Iar Mafia n-o sa decida contra Mafiei…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.