Computer woodoo și paranormal

Numele meu e Giorgiana. Nu stiu daca ai salvat adresa mea de mail. m-ai ajutat cu ceva timp in urma cu un virusache. un trojan. dar ce se intampla acum e din sfera paranormalului: dau shut down si dupa un minut imi porneste calcul singur. nu am schimbat nimic, nu am formatat nimic, nimeni n-a lucrat la el, pur si simplu s-a hotarat sa porneasca atunci cand are chef. am observat ca se intampla doar daca las mufa de la modemul upc, net in modem. daca scot mufa nu se mai trezeste. am sunat la upc si omul de la ei a inteles ca se inchide singur si ii spun: nu! porneste singur! si el: asa ceva nu am mai auzit. de la noi nu e! am gasit pe google ceva cu wake on lan, dar am o prietena la info si a zis sa nu intru in bios cum scrie acolo ca il stric de tot. alta fata mi-a zis sa schimb mac-ul, dar nu stia cum se face asta. Daca ai timp, te rog, spune-mi daca pot sa rezolv singura sau trebuie sa-l duc undeva. E un pc facut din bucati, dar nu-mi permit altul acum si asta e motivul pentru care intreb , inainte sa-l paradesc mai rau. merge bine si am nevoie de el. Multumesc! 

Sincer, niciodată nu m-am gândit la faptul că setările de BIOS ar putea părea paranormale, a fost ceva pur și simplu inedit pentru mine. Dar am reușit să mă adun. Așadar, dacă  pornește computerul singur, sunt câteva setări de BIOS pe care trebuie să le modificați: wake on LAN și wake on USB (mai ales la mouse sau tastatură).

Totuși, e interesant sum s-au schimbat singure setările alea, cu de la sine putere. Eu sunt sigur că cineva a vrut să facă mișto de fată. Plus că tipul de la suport mă așteptam să fie mai informat, doar e treaba lui să știe.

2 Comentarii

  1. ocsike 21 februarie 2011 la 13:03 - Raspunde

    Tipul de la suport nu era Wake up.
    Da singure să se schimbe chiar e ciudat mai ales că pe default sunt off. Sigur nu e un virusache care le-am modificat?

    • Robin Molnar 21 februarie 2011 la 14:56 - Raspunde

      =)) Nu numai că nu era trezit, dar cred că de la natură era așa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.