Conficker C

Nu e de glumă, pe 1 Aprilie 2009 se va activa Conficker C (ce-a dea treia tulpină descoperită), un vierme de calculator extrem de urât, şi care, momentan, nu prezină simptome dar care, arunci, îşi va face de cap.

Cel mai simplu mod de a vedea dacă sunteţi infectaţi este să vedeţi dacă Windowsul Dvs. şi-a făcut update în luna aceasta. Câtă vreme îşi face sunteţi feriţi. Virusul acesta dezactivează opţiunea de actualizare. Deci, atenţie.

Celelalte versiuni se lansau la anumite date însă Computer Associates, o comapnie din domeniul securităţii, pretinde că a găsit o vesiune, aceea din titlu, care se activează la acea dată. Microsoft dă o recompensă de 250,000 de dolari pentru prinderea celui care l-a scris şi, din câte se pare, autorul este din Europa de Est, dar nu cea din Uniunea Europeană.

Acest vierme îi permite celui care l-a scris să controleze în totalitate sistemele infectate şi nu este clar ce vrea să facă omul cu atâta putere de calcul. Poate să afişeze pe ecran reclame diverse sau recomandarea de a cumpăra vreun antivirus fals, sau poate ataca servere mari, gen Yahoo!, Google, etc.

Computer Assoicates este o companie mare. Au şi un produs anti-spyware pe care îl puteţi folosi din bara Yahoo, dacă aţi instalat-o.

Sursa: CNN.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.