Efectele perverse ale decredibilizării țării

Deciziile de investiții financiare și tehnologice în România nu se iau după ceea ce spune Băsescu sau Boc sau Ponta sau Crin sau cine vreți voi, ci vin în urma unor proiecte de consultanță cu oameni care știu cu ce se mănâncă România și cam ce ne poate capul.

Acest articol nu este, totuși, despre politică, ci despre economie politică pentru că, vedeți Dumneavoastră?, atunci când puterea își decredibilizează țara, investitorii devin circumspecți.

De exemplu, în legătură cu scoaterea steagului NATO de la Cotroceni și Victoria, semnalul este unul clar că mergem spre Est, spre țări precum Azerbaijan, Găgăuzia (parte din Republica Moldova), Osetia de Nord sau chiar Kirghizstan.

Și știți care este problema? Aceste state au interdicție la majoritatea exporturilor tehnologice ale companiilor americane, atât pe partea de software cât și de hardware.

Dacă hardware-ul n-ar fi o problemă imediată, gândiți-vă că în România sunt zeci de mii de informaticieni care lucrează cu tehnologii interzise la export în țările menționate, ceea ce ar putea duce, și va duce, la închiderea acestor proiecte. Repet, vorbim de zeci de mii de locuri de muncă bine plătite care se vor evapora în unul, doi ani.

Credeți, deci, că țările alea n-au încercat să-și dezvolte industria IT? Sau că sunt toți de acolo idioți și nu știu să scrie pe tastatură ori să miște mouse-ul? Nu, astfel de state n-au avut niciodată șansa dezvoltării industriei IT pentru că nu le-a dat nimeni acces la tehnologii avansate, necesare oricărui succes.

În fine, mi se pare pervers și demn de remarcat aspectul ăsta: dacă unii votează prostește cu comuniștii, cei care votează deștept vor fi primii care plăti factura.

Frumos, nu?

3 Comentarii

  1. joita lucian 16 august 2012 la 09:45 - Raspunde

    Din pacate foamea de ciolan a unora care i-am votat noi..nu are margini..si faptul ca efectele pot fi catastrofale..pt noi….nu conteaza deloc…stii ce ma doare ca multi nu inteleg…ca Base asa cum este el era o varianta mai buna decat bolsevici astia doi!

  2. Laurentiu 17 august 2012 la 18:38 - Raspunde

    @ lucian: mai da-o dracu de foame de ciolan! singurii care suntem prosti, noi suntem!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.