NexDock v1 Review

În România nu se găsește, dar am avut noroc să pot achiziționa un NexDock second hand din UK, în timpul unei vizite de lucru, și pot spune că îmi place foarte mult, și-l folosesc în combinație cu Lumia 950XL, conform designului. De aceea l-am și fotografiat în pat, pentru că ședeam liniștit și mi-am amintit să scriu despre el.

Prima dată, l-am folosit așa cum scrie în manualul producătorului, conform recomandărilor, cu un adaptor USB-C la HDMI și cu un cablu HDMI la HDMI-C (mini HDMI). Nu mi-au plăcut:

  1. Faptul că telefonul atârna pe lângă NexDock.
  2. Nu puteam încărca bateria în timp ce foloseam dock-ul, iar aceasta se descărca destul de repede.

Așa că am făcut o schemă mai deșteaptă: mi-am cumpărat un Microsoft Wireless Display Adapter v2 și un mic adaptor HDMI mamă la HDMI-C tată (pentru că NexDock are intrarea video pe HDMI-C), astfel încât eu pun telefonul la încărcat într-o cameră și din telefon selectez opțiunea Proiectare (proiecție, transmitere imagine) din Windows 10 Mobile, selectez din listă display-ul WiFi creat de Microsoft Wireless Display Adapter și gata, pot folosi telefonul de la distanță ca pe un laptop în altă cameră, în timp ce telefonul se află la încărcat, după cum spuneam.

Practic, prin proiectarea wireless a imaginii, NexDock se transformă într-un laptop bazat pe Lumia 950XL și deși sistemul de operare Windows 10 Mobile nu este complet și are multe lipsuri, este folosibil, iar mie îmi convine exact aspectul conform căruia informația rămâne pe un singur dispozitiv, pe care-l pot lua cu mine oriunde.

Mai mult, dacă am nevoie de mai multă funcționalitate, am și o tabletă cu Windows 10 care, la fel, poate proiecta imaginea perfect pe un display WiFi de genul MWDA, așa că pot folosi NexDock pe post de computer/ laptop cu Windows 10 Home, pentru că tabletele cu Windows 10 oferă și opțiunea aceasta, nu doar modul de lucru tip tabletă.

NexDock, de asemenea, are tastatura și touchpad-ul conectat pe Bluetooth, singurul dezavantaj fiind acela că, din când în când, trebuie să te reconectezi. Nu-mi dau seama dacă din cauza telefonului sau a dock-ului.

Mai mult, NexDock conține și un hub USB la care sunt conectate, printre altele, o cameră web și un cititor de carduri, printre altele, doar că eu nu le folosesc. În diverse combinații hardware, acestea ar putea fi utile. Pe mine nu mă interesează și nici nu-mi sunt utile, așa că nu am nimic de spus despre ele. Ca și informație, portul USB de lângă intrarea HDMI-C (din stânga, deci) expune hardware-ul menționat anterior.

Calitatea tastaturii este bună, cu spații între taste, ceea ce necesită un pic de acomodare, iar ecranul LCD este OK, fără glare, ceea ce-l face comod indiferent de luminozitatea externă. Totuși, ecranul pare mai greu decât corpul inferior al dock-ului, ceea ce-l face aiurea de ținut în anumite poziții mai neortodoxe, adică așa cum îl folosesc eu câteodată, stând întins în pat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.