4 Comentarii

 1. Laurentiu 20 ianuarie 2013 la 22:28 - Raspunde

  Nu toata lumea cunoaste fenomenul si nu toata lumea are bani de licenta de Windows + antivirus 🙂 Pacat ca multi n-au habar de Linux, e mai sigur ca orice!

 2. Nautilus 20 ianuarie 2013 la 23:17 - Raspunde

  Discuţia despre computer în România post-1980 este ca discuţia despre arme şi evoluţionism la nepoţii lui Unchiu’ Sam… pardon, pe ăsta de acum îl cheamă mai degrabă Unchiu’ Tom 🙂

  1. Majoritatea factorilor de decizie din administraţia publică variază între analfabeţi-informatic şi semi-analfabeţi-informatic (adică ştiu să scrie în Word, să dea mailuri cu Outlook şi să se uite la porneturi în pauzele de cafea). E adevărat că bunul nostru prieten Zoso credea că să înveţi să scrii în Word în 2011 e o mare realizare.

  2. Fiindcă semănăm la o scară mai redusă cu mâncătorii de hamburger, la noi “programatorul” în cultura populară e o creatură bizară, care oscilează între “e puşti”, “e hacker”, “e jegos, derbedeu şi gay”, “e bogat precum Patriciu”, “e sărac lipit”, “e prost şi incompetent” şi alte complimente primite cu drag din partea populaţiei semi-urbanizate. Cam aşa cum vorbesc fraţii noştri de peste Ocean de “liberalii” de la ei.

  Adică nimeni nu e obişnuit să trateze ideea că sistemul informatic e o unealtă la fel de complexă ca o uzină sau un aeroport, şi care e manevrată de nişte oameni de specialitate în scopuri productive. Am fost dresaţi de tataie Rânjilă Minerescu să gândim că tot ce are legătură cu computerul e ceva suspect, subteran, interlop, mizerabil.

  În condiţiile astea, explică-i “factorului de decizie” de mai sus cât de necesar e proiectul e-România şi cum trebuie investit în el 😀

  ~Nautilus

  • Robin Molnar 30 ianuarie 2013 la 08:46 - Raspunde

   Asta trebuie pusă în ramă:

   Majoritatea factorilor de decizie din administraţia publică variază între analfabeţi-informatic şi semi-analfabeţi-informatic

   Și asta, da:

   Adică nimeni nu e obişnuit să trateze ideea că sistemul informatic e o unealtă la fel de complexă ca o uzină sau un aeroport, şi care e manevrată de nişte oameni de specialitate în scopuri productive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.