Ţepele de sărbători.

Mă sună astăzi un prieten de-al lui tata (şi de-al meu) să mă întrebe dacă un calculator într-o anume configuraţie este scump la preţul de 1499 RON (vezi poza). Îmi spune omul configuraţia, care, sincer,mi se părea cam scumpă şi stabilim să vin să văd despre ce este vorba…

1. Imprimanta din ofertă nu mai există şi nu se mai dă. Că n-o mai au. Deci fără “bonus”.

2. LCD-ul Philips nu mai era. N-am înţeles de ce şi care este exact mecanismul de vânzări. Adică dacă sunt la set (ofertă, etc) de ce mai au unităţi centrale dar monitoare nu?

3. Cea mai gravă chestie: doar unitatea era la preţul ăla. Fără monitor (499 RON). Deci ţeapă! Culmea nesimţirii: şi în magazin la fel scria. Să vedeţi fază. Io, circumspect ca de obicei, întreb:

– Deci la 1499 RON ne daţi unitatea şi LCD-ul.

– Da, la 1499 unitatea şi 499 LCD-ul! (Hopaaaaa, am crezut că nu aud bine şi repet după el, ca vaca!).

– Păi bun, dar în ofertă scrie altceva.

– Păi da, dar eu aşa pot să vă dau, că nu mai avem seturi (deci au unitaţi şi 3 tipuri de LCD-uri, la acelaşi preţ, dar nu mai au seturi…). Bla bla bla (am tendinţa sănătoasă de a nu ţine minte vrăjeala).

– Nuuuuuuuuuuuu! Nici să n-aud! Facem altfel, că aşa nu merge…

– Pot să vă fac o reducere de 100 RON la monitor.

– Nope, nu merge!

– Ok. Pot să vă dau un E5500 la 2,5 GHz, 2 GB RAM, GeForce 9600 512 MB VRAM, 350 GB HDD şi un LCD de 19″ la 1699.

– Deci la 1699 ne daţi unitatea şi monitorul.

– Da.

– No, aşa parcă mai merge! Ne daţi unitatea aia şi monitorul Samsung.

– Păi io ziceam că să vă dau Acer-ul.

– Da, dar fiindcă este la acelaşi preţ şi fiindcă oricum nu sunt la set, io vreau Samsung-ul.

Se uită tipul lung la mine şi-şi dă seama că n-are cu cine…

– Ok, Samsung-ul rămâne.

Nu ştiu dacă aţi sesizat nuanţa: în oferta lui satana era un sistem mai slab mai scump decât un sistem mai performant. Mai mult, cred că a fost o chestie intenţionată! Pentru că una i-au spus omului şi una mi-au spus mie. Lui i-au spus că sistemul ăla este bun, că îl dau la 1499 cu tot cu monitor şi că, din păcate, nu mai au imprimantă pentru el., după ce le-a spus omul că el nu se pricepe la calculatoare. Mie mi-au spus că numai unitatea este 1499 şi restul chestiilor adevărate.

Ajungem acasă la om şi montăm sistemul. Povestea continuă: în loc de 350 GB de HDD unitatea avea două de 160 GB, pe SATA. Conform matematicii pe care o ştiu eu 2 X 160 nu este egal, niciodată, cu 350. Nici ca şi performanţă, nici ca preţ. Ok, am înţeles că aveau HDD-urile alea din 1936 şi alte cele. OK. Nu tu buffer ca lumea, nu tu una, nu tu alta. Să zicem.

În fine omul a plătit cash (cu banii jos) dar dacă îl lua cineva în rate păţea aşa: plătea la suprapreţ o unitate (să fim serioşi, 1499 pentru ce era în el este un preţ obscen şi ridicol), plus un monitor la 499 RON. Noh, ştiind cum e cu băncile şi cu creditele, omul era convins că plăteşte doar pentru 1499, nu 1998. Deci, practic, plătea minim 1000 RON în plus (presupunând că găsea să-şi ia un credit cu o dobândă cam de 12 – 15% pe an).

Cum omul meu nu plătea cu un credit ci cash, dacă nu veneam eu şi el punea botul la oferta ălora, plătea 499 RON în plus, că monitorul nu era inclus. Bine, asta cred că era ţeapa celor de la magazin. Nu cred că Flamingo se ţine de măgării atât de evidente. Or fi ei scumpi, dar porci nesimţiţi nu cred că sunt. Ţin să mai precizez că faza s-a petrecut astăzi 14 Decembrie 2008 pe la ora 12 -12,30 în magazinul de la Jiul Shopping Center din Petroşani.

8 Comentarii

 1. dragos 14 decembrie 2008 la 16:44 - Raspunde

  Deci sarbatori fericite din partea Romaniei!

 2. envi 14 decembrie 2008 la 17:35 - Raspunde

  oioioiiii!!! ce inseamna romanul si antonimul perioadelor de reduceri/sarbatori samd!

 3. underthebridge 14 decembrie 2008 la 17:57 - Raspunde

  ma,eu zic ca cel mai bine la achizitionarea unui calc e sa mergi la o firma calumea, sa iti comanzi exact ceea ce vrei tu in el si in 2 zile ei l-au asamblat. iesi mai ieftin si macar vorbeti acolo cu personalt care are un pic de habar…

  • Robin Molnar 14 decembrie 2008 la 18:04 - Raspunde

   😀 Eu i-am spus omului, că aveam de unde să-l iau, de la [url=http://ice4you.blogspot.com/]Ice[/url], dar el vroia neaparat azi, şi Ice nu lucrează duminica. Aşa că a trebuit să iau de la ei. 😀 Ce-i mişto când merg la astfel de magazine: de obicei îs mai informat decât vânzătorii… :woohoo:

   Numai Ice mă întrece, dar nu cu mult… :whistle:

 4. xtall 15 decembrie 2008 la 05:12 - Raspunde

  Asta e o boală [quote]dar el vroia neaparat azi[/quote]

 5. cipoc 15 decembrie 2008 la 06:01 - Raspunde

  ce ma enerveaza aia care vor neaparat azi..
  stai dom`le, calculeaza, cauta nu te arunca asa
  cu ocazia asta ai facut si \”reclama\” la magazinul ala

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.