Una nașpa despre Canon SX 120 IS

Am crezut că nu văd bine. Mi-am luat un card de memorie SDHC (Secure Digital High Capacity) pentru aparatul foto Canon SX 120 IS. Și nu merge.

Nu sunt sigur, dar o să mă uit acasă, însă mi se pare că în specificații spunea că suportă carduri de memorie de până la 8 GB. La fel, nu sunt sigur, dar parcă în manual era specificat că suportă carduri SD, SDHC și MMC. Însă cardul de 4GB nu merge și-mi spune că e blocat, ceea ce este cel puțin ciudat.

Pentru că un card de memorie SDHC este compatibil cu unul SD, atât electric cât și la nivel de instrucțiuni (apelare a adreselor de memorie, scriere. citire). Desigur, am încercat și formatarea cardului la FAT (16) sau FAT32, dar fără succes.

De asemenea, cardul merge perfect pe un cititor de carduri, deci nu e de la el. Așadar, ceva e necurat cu tipurile de carduri de memorie funcționale pentru Canon SX 120 IS. O să mai investighez.

10 Comentarii

 1. Mihai 25 februarie 2011 la 13:34 - Raspunde

  Se intampla sa mai apara erori si incompatibilitati chiar daca scrie ca un anumit card e suportat. Eu aveam o problema, daca era de la o anumita firma, nu mai retin exact care nu il citea nici sa o rogi frumos.

  • Robin Molnar 25 februarie 2011 la 13:46 - Raspunde

   Sunt sigur că dacă-i pun un card SDHC de la Canon o să meargă. =))

 2. articole copii 25 februarie 2011 la 13:53 - Raspunde

  Si aparatele foto ne mai dezamagesc…

 3. arginina 25 februarie 2011 la 16:35 - Raspunde

  cate patzanii cu un electronicele astea,si eu am avut ghinion astazi cu ele

  • Robin Molnar 25 februarie 2011 la 17:01 - Raspunde

   Nu cred că putem vorbi de ghinion în acest caz. Sau, no, ghinion că am citit manualul aparatului și nu am reținut anumite aspecte.

 4. ocsike 25 februarie 2011 la 19:39 - Raspunde

  După ce am citit, am testat. 8 gigi kingston nu mere desi aveam impresia ca da, 4 gigi Apacer nu mere, 4 gigi kingmax mere. Toate sunt SDHC, cu 2 gigi nu am avut probleme.

  • Robin Molnar 25 februarie 2011 la 21:05 - Raspunde

   4 GB de A-Data nu merge (SDHC), 128 MB de Canon SD merge, 1 GB de MMC Mobile (cu adaptor) Silicon Power merge. Am vrut să-mi iau un SD azi, dar n-am reușit fiindcă nu le mergea unora ATM-ul.

 5. Daniela 27 februarie 2011 la 15:07 - Raspunde

  Si eu am un aparat foto canon si nu m-a dejamagit niciodata. Il am de 2-3 ani si nu a avut nici o problema. Ca l-a bulit cui i-am dat asta e altceva. I-a stricat clapita de la baterie, dar vad ca merge si fara aia. Card prea mare nu i-am pus decat de 8 gb si merge perfect. Depinde si de capacitatiile lui de a suporta un card. Nu am cartea la el, a ramas la sormea ca iti spuneam ce suporta aparatul meu.

  • Robin Molnar 27 februarie 2011 la 21:44 - Raspunde

   Acesta este primul aparat foto Canon cu care m-am jucat mai mult decât să fac niște poze.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.