Bucureștii Vechi

Aș vrea să fim bine înțeleși: “Eu nu știu Bucureștiul”. Nu sunt din București, n-am trăit acolo, iar cele vreo două zile petrecute în marea urbe nu mă califică drept ghid. De aceea, vă rog să pardonați eventualele greșeli inerente unui material de asemenea dimensiuni. Inevitabil, se pot strecura și greșeli.

Vă asigur, totuși, că munca depusă pentru publicarea acestui material extins despre istoria fotografică a Bucureștiului a fost una de proporții, fiind necesară documentarea prealabilă și continuă din surse puține sau neclare și, mai mult, vă asigur că a fost o întreprindere de durată, cu multe ore petrecute comparând alte fotografii și cadre din colecția proprie ce, în timp, vor fi, de asemenea, publicate.

Am rugămintea ca, în cazul sesizării unor greșeli, să interveniți cu un comentariu corectiv, întrucât n-aș vrea să perpetuăm informații inexacte. Vă mulțumesc!

Față de colecțiile fotografice de pe alte site-uri, galeria aceasta se deosebește din cel puțin două puncte de vedere:

  1. Fotografiile au fost procesate digital pentru a li se îmbunătăți, pe cât posibil, calitatea;
  2. Fotografiile n-au fost aruncate ca din avion pe site, ci au fost ordonate pe axa timpului și a spațiului, astfel încât întreaga colecție să aibă un sens, o noimă, un rost.

Aceasta este o excursie virtuală iar recomandarea mea este să faceți click pe prima imagine și să folosiți opțiunile de navigare, pentru cea mai plăcută și mai completă experiență multimedia.

Vă doresc vizionare plăcută!

Dacă ți-a plăcut această colecție, s-ar putea să-ți placă și:

3 Comentarii

  1. cristian 28 mai 2013 la 00:48 - Raspunde

    5/199-universitatea inainte de etajare
    9/199-lacul/gradina cismigiu,arteziana exista si azi

  2. uranus-izvor 23 decembrie 2013 la 12:20 - Raspunde

    La poza “Vedere din avion, dubioasa arhitectonica au strazile, nu par prea practice” comentariul este nepotrivit. Dimpotriva zona avea un farmec deosebit tocmai prin labirintul de stradute, unele in panta. In acea vedere aeriana se observa in stanga cartierul Izvor cu Podul Izvor si strazile Uranus si Izvor ce urca pe Dealul Arsenalului in dreapta jos (azi parcul Izvor si Casa Poporului), In planul din stanga se observa ansamblul monumental al Manastirii Mihai Voda (Arhivele Statului) cu o parte din cartierul Antim dinspre Splai. Toate acestea au disparut in anii 80 in distrugerile ce au avut loc in urma disparitiei cartierelor Uranus-Izvor-Antim-Calea Rahovei. Azi zona este strabatuta de Bulevardul Socialismului cu blocurile de arhitectura coreeana ce incadreaza bulevardul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.