Condiții de reproducere

Acestea sunt condițiile de reproducere a materialelor care apar pe acest site şi sunt obligatoriu de respectat în totalitate, în conformitate cu legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Putem avea o colaborare decentă și reciproc avantajoasă dacă:

a) Sunteți blogger și:

 1. La preluarea unui material de pe acest site în articolul ce îl conține (de pe blogul Dvs.) introduceți link spre pagina de unde ați luat materialul. Linkul trebuie să fie fără “nofollow”. Dacă acesta apare (rel=”nofollow” ) sau dacă linkul lipsește atunci consider că este furt.
 2. La preluarea unui fragment de text de pe site vă rog să țineți minte că, în conformitate cu legile în vigoare, puteți prelua maxim 500 de caractere (inclusiv spatii, semne de punctuație, etc) și că nu este permisă reproducerea integrală a unui articol. Mai mult, şi pentru aceasta trebuie link, tot fără “nofollow”. Dacă acesta apare (rel=”nofollow” ) sau dacă linkul lipsește atunci consider că este furt.
 3. Folosiți materialele cu bună credință.
 4. Acceptați să scoateți materialul la cererea mea expresă. Nu s-a întâmplat până acum, dar fiind materialul meu am dreptul să dispun de el așa cum doresc. Nu-ţi convine, nu folosești. Simplu şi elegant.

b) Nu sunteți blogger și:

 1. La preluarea unui material de pe acest site în materialul ce îl conține (de pe site-ul Dvs.) introduceți link spre pagina de unde ați luat materialul meu. Linkul trebuie să fie fără “nofollow”. Dacă acesta apare (rel=”nofollow” ) sau dacă linkul lipsește atunci consider că este furt.
 2. La preluarea unui fragment de text de pe site vă rog să țineți minte că, în conformitate cu legile în vigoare, puteți prelua maxim 500 de caractere (inclusiv spații, semne de punctuație, etc) și că nu este permisă reproducerea integrală a unui articol. Mai mult, şi pentru aceasta trebuie link, tot fără “nofollow”. Dacă acesta apare (rel=”nofollow” ) sau dacă linkul lipsește atunci consider că este furt.
 3. Pentru materialele care apar publicate pe hârtie (print) sau alte forme ce nu permit legături de tip hyperlink, sursa se va trece așa: “Sursa: www.robintel.ro“, fără modificări și cu fontul normal, respectiv cu dimensiunea normală a fontului.
 4. Aveți permisiunea mea scrisă, prealabilă. Pentru a obține această permisiune vă rog să folosiți pagina de contact disponibil în meniul superior şi să specificați:
  • Numele complet.
  • Instituția/ organizația.
  • Datele de contact.
  • Materialul de care aveți nevoie.
 5. De obicei răspund solicitărilor în câteva ore. Este mult, mult mai ieftin să ne înțelegem înainte decât după.

c) Organizații non-profit și:

 1. Îmi faceți cunoscută intenția de a folosi un material de pe site. La fel, pentru a obține această permisiune vă rog să folosiți pagina de contact disponibil în meniul superior și să specificați:
  • Numele complet.
  • Instituția/ organizația.
  • Datele de contact.
  • Materialul de care aveți nevoie.
 2. De obicei răspund solicitărilor în câteva ore. Pentru ONG-urile înregistrate acest acord este gratuit și se dorește a fi o măsură de sprijinire a lor.

Notă: Acest site poate conține şi materiale a căror proprietate nu-mi aparține, fie cu proprietar identificat, fie cu unul anonim deși am încercat, de bună credință, să găsesc autorul. Reproducerea acestor materiale se va face numai cu acordul proprietarului de drept. În cazul în care doriți reproducerea unui astfel de material vă rog să mă contactați iar eu voi trimite mai departe mesajul Dvs. către proprietarul de drept care vă va contacta, sau nu. Evident, dacă proprietarul este cunoscut.

La fel de evident, dacă proprietarul este anonim, puteți prelua cu încredere, întrucât nu-mi propun să fiu distinsul proprietar peste opera unor necunoscuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.