Grădina Botanică din Cluj Napoca

[Fotografiile sunt mai jos, sub acest text introductiv.] Grădina botanică Alexandru Borza din Cluj Napoca este una dintre cele mai frumoase, mai complete și mai complexe grădini botanice din această parte de lume, fiind un loc obligatoriu de vizitat pentru oricine trece măcar ocazional prin Cluj.

Conform Wikipedia, care este mai în măsură să informeze decât mine:

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Grădina conține pe teritoriul său peste 10 000 specii de plante din toate colțurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal. Flora și vegetația românească sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Munții Carpați, Banat, etc.

Printre atracțiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu și o căsuță în stil japonez), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care și o statuie a lui Ceres, zeița cerealelor și a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.

Aceasta este o excursie virtuală ce va merge fix pe ruta pe care am mers și eu, iar recomandarea mea este să faceți click pe prima imagine și să folosiți opțiunile de navigare, pentru cea mai plăcută și mai completă experiență multimedia.

Vă doresc vizionare plăcută!

4 Comentarii

  1. Molnar Bianca-Andreea 14 iunie 2011 la 07:36 - Raspunde

    In poza nr. 2 sunt panselute + flori de nu-ma-uita
    In pozele 5, 17 sunt magnolii roz si in poza 113 sunt magnolii albe.

  2. Mihai Todor 15 iunie 2011 la 01:17 - Raspunde

    Mișto. Chiar tre’ să vin și eu în vizită într-o zi 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.