Keops Petroșani
Keops Petroșani este un fel de club mai de grabă de fițe. Să zicem. Înăuntru nu-mi plăceau blănile de oaie de pe băncile de lemn, dar să zicem că erau OK. În schimb, afară, la terasa de pe lac, îmi place.
Pentru că au păsări și pentru că atmosfera este mai boemă, ca-n celebra poezie „Lacustră” a lui Bacovia. În fine, galeria foto nu este musai despre club, ci despre păsările de acolo: două lebede negre, două lebede albe, ceva rațe, o rață mandarină și o lișiță. Dacă nu mă înșel, desigur.
Am făcut acestă colecție de imagini, colecție destul de mică dealtfel, pentru a putea decora vizual articolele mele despre păsări și animale. Cert este că mi-ar plăcea ceva asemănător și în Cluj.
În fine, vizionare plăcută!
Tare-s curios cum au convins acele păsări să nu plece din balta aia micuță…
LE: Nu era plin de țânțari pe acolo, ca acu’ 3 ani?
Cu mâncare, probabil.
Mira-m-ar…
Sunt din ălea închiriate. De obicei nu pleacă.
În Cișmigiu lebedele sunt ținute legate cu o sfoară de marginea heleșteului…
Hai nu mă înnebuni. Și ONG-urile de protecție a animalelor ce pasc?
Iarbă, probabil… Nu știu de ce e legal să faci așa ceva, dar eu aș duce acele lebede într-un loc unde nu pot veni toți idioții să le dea de mâncare ce le trece prin cap…
Mă rog, nu am mai fost de vreo câțiva ani pe acolo. S-ar putea ca acum să nu se mai practice chestia asta.
Mi se pare incredibil de barbar ce povestești.
Eu sunt tare curios cum altfel ar putea să țină niște păsări sălbatice, care pot zbura, într-o baltă de asemenea dimensiuni… M-aș aștepta ca acestea să caute urgent un lac decent, cu apă curată, nu mlaștina mizerabilă din Cișmigiu.
Nu știu. E chiar curios, da.
Scuze ca m-a apuca si pe mine sa raspund acum dar ma rog, acum am citit.
Sunt crescator de pasari exotice si din experienta, nu poti tine pasarile salbatice pe un lac fara pic de vegetatie decat intr-un singur fel! Iar asta se rezolva cu amputarea unei aripi iar pasarea nu va mai putea zbura in vecii vecilor. Nu se practica sub anestezie sau ceva, cand sunt foarte mici, de regula chiar in prima zi dupa eclozare se taie o jumatate de aripa ( cu unghera, foarfeca sau cuter-ul…) si din cauza faptului ca inca sunt foarte mici, nu sunt dezvoltate indeajuns ca sa aiba circulatia sangelui in zona aia iar dupa taiere nu curge nici sange. Pasarile nu mor daca aripile le sunt taiate in primele zile dar daca apuca sa treaca sa o saptamana, sansele sunt de 50-50%. Si asa stau ele chinuite pe toate baltile urate si mizere.
Mă doare mintea și inima…
NICI UNA NICIALTA. SUNT OPERATE-LA ARIPI DE AIA NU POT ZBURA
Interesant. Au aripile rupte, deci? o_O
Keops… vremuri de mult apuse. N-am mai fost acolo de ani de zile, deși într-o vreme semnam condica zi de zi. De atâta timp încât nici nu știam că mai nou au orătănii în ogradă :).
Nici eu n-am mai fost de mult.