Poze din avion

Pe 4 Iunie 2008 plecam cu avionul înspre Irlanda de Nord. Să zicem că este un loc frumos, deși nu mi-ar plăcea să locuiesc acolo, fiindcă densitatea de cretini violenți este îngrijorătoare. Dar să revin.

Acestea sunt fotografiile pe care le-am făcut din avion și care aveau ce arăta, cât de cât. În stil total necaracteristic, fiecare imagine este în dublu exemplar, una prelucrată digital și una neprelucrată, întrucât natura imaginilor cerea acest lucru. Unora dintre voi le vor plăcea imaginile prelucrate, altora le vor plăcea originalele, așa că am făcut un efort dublu ca să mulțumesc pe toată lumea.

Pentru a înțelege ceea ce vom vedea, ne vom folosi de imaginea următoare unde, cu roșu, este marcată ruta aproximativă parcursă de avion, respectiv cu săgeată fiind marcat sensul de zbor. Mi-a luat câteva ore bune documentarea asta.

Carpații Meridionali și ruta avionului de la București spre Londra

Carpații Meridionali și ruta avionului de la București spre Londra

Sursa imaginii

Astfel, ruta este de la București (a fost întuneric, nu ieșeau fotografiile) pe lângă lacul de acumulare de la Golești situat lângă autostrada Pitești – București, apoi pe lângă Râmnicu Vâlcea și Horezu și salba de lacuri acumulare de pe Valea Oltului, pe lângă Parcul Național Cozia, Parcul Național Buila – Vânturarița, Munții Căpățânii, Munții Lotrului, Munții Parâng și Șureanu zburând peste Munții Cindrel, pe lângă Valea Jiului (unde aproape că-mi vedeam casa) și Munții Vâlcanului, apoi peste Valea Mureșului și Munții Poiana Ruscă.

Spre final vom ieși din țară și vom zbura peste Ungaria, Slovacia și apoi Cehia, însă cerul Europei era acoperit de nori, deci n-a ieșit nimic interesant. După care vom fi în cel de-al doilea avion, zburând peste Marea Irlandei care desparte insula Marea Britanie de insula Irlanda, după care vom coborî spre Belfast, în Irlanda de Nord, admirând estuarul și valurile oceanului.

Aceasta este o excursie virtuală iar recomandarea mea este să faceți click pe prima imagine și să folosiți opțiunile de navigare, pentru cea mai plăcută și mai completă experiență multimedia.

Vă doresc vizionare plăcută!

5 Comentarii

 1. Mihai Todor 30 aprilie 2011 la 17:49 - Raspunde

  Trebuia să ieși pe aripă și să dai cu o cârpă pe geamu’ ăla înainte să faci pozele 😀

  • TNH 30 aprilie 2011 la 17:54 - Raspunde

   Greșit! Trebuia să dea 5 euro ca să i se monteze ștergatoare la geamul din dreptul lui, dar n-a vrut, a preferat să bea niște Guiness de banii ăia.

   • Robin Molnar 30 aprilie 2011 la 17:58 - Raspunde

    Aș fi dar cinci auro ca să văd mai bine. Aș fi dat și 15.

   • Mihai Todor 30 aprilie 2011 la 18:06 - Raspunde

    D-apăi no, o slăbiciune are și el (dacă nu ținem cont de friptane, șunci, slănină etc) 😛

  • Robin Molnar 30 aprilie 2011 la 17:56 - Raspunde

   Apăi io am tot frecat la el, dar afară era cam frig. =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.