Protest 8 Iulie Cluj

Motto: Constituției României
(1866 – 2012) veșnică pomenire!

Nu sunt afiliat politic și nici n-am avut vreo afiliere recentă cu vreo formațiune politică deși, după cum spuneam odinioară, am fost mândru membru al tineretului social-democrat în 2000…

La mitingul de astăzi, pe la prânz mi-a venit ideea de a merge cu o coroană de flori pe care să scrie: “Constituției României (1866 – 2012) veșnică pomenire!”. Desigur asta a făcut mici furori în presă și, sper eu, a transmis mai departe mesajul meu alarmant :

Prima Constituţie a României a apărut în 1866, după lungi lupte politice care au urmat Revoluţiei din 1848. Constituţia este o instituţie perenă a statului român, un garant al separaţiei puterilor în stat. Prin gesturile recente ale politicienilor actuali, din întreg spectrul politic, se ignoră Constituţia, iar prin anularea legii fundamentale aceasta a “decedat subit”.

Am vrut să atrag atenţia prin această coroană mortuară că în Constituţie sunt stipulate toate drepturile şi libertăţile noastre, ale cetăţenilor. Dacă politicienii aleg să ignore Constituţia, pot alege oricând să ignore drepturile şi libertăţile noastre. Şi nu am vrea să se întâmple asta!

P.S. E un pic dureros să realizez că protestez pentru ca diverși cetățeni din popor să aibă libertatea de a mă înjura…

2 Comentarii

  1. D-Petre 09 iulie 2012 la 08:46 - Raspunde

    Nu e dureros … e doar esenta democratiei surprinsa magistral de catre seniorul Ion Ratiu “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.