Roșia Montană în 2011

În data de 23 Iulie 2011, alături de alți bloggeri din județele Cluj și Alba, am fost să văd cu ochii mei ceea ce este de văzut la Roșia Montană, adică sărăcia, poluarea, seceta de oportunități și alte asemenea, respectiv să vorbim noi înșine cu oamenii locului și să vedem ce părere au ei despre situație.

Această colecție foto-documentaristică a fost creată pentru a facilita fiecărui utilizator ajungerea la o concluzie educată și informată, indiferent care este aceasta, cu privire la starea de facto din Roșia Montană.

Așadar, aceste fotografii arată ceea ce este! Iar casele din primele fotografii sunt în zona protejată, deci nu vor fi afectate negativ de proiectul minier, din contră.

Aceasta este o excursie virtuală ce va merge fix pe ruta pe care am mers și eu, iar recomandarea mea este să faceți click pe prima imagine și să folosiți opțiunile de navigare, pentru cea mai plăcută și mai completă experiență multimedia.

Vă doresc vizionare plăcută!

10 Comentarii

 1. Mihai Todor 26 iulie 2011 la 02:59 - Raspunde

  Mda, deci mda. De ce nu a zis nimeni că acolo deja și-au băgat nasul diverse persoane care au făcut prostii? Eu credeam că zona este neatinsă și complet nepoluată, dar, din pozele de mai sus reiese altceva. Mă rog, parcă ai scris matale mai demult că exploatarea acelei zone a început în urmă cu mulți ani, dar nu țin minte să fi citit nimic despre nivelul actual de poluare.

  Aștept restul articolelor pentru a dezbate mai pe larg subiectul.

 2. korodilu 26 iulie 2011 la 14:45 - Raspunde

  Lacul din poza 24 se numeste tau si nu a fost costruit pentru a retine apa intr-o zona fara apa. A fost construit pentru a fi folosit de steampuri pentru maruntirea minerului scos din mine.Nici intr-un caz pentru apa potabila. Apa potabila exista destula in zona, pentru ca exista izvoare.
  Deci se pare ca nu vi s-au oferit toate informatiile.

  • Robin Molnar 26 iulie 2011 la 19:45 - Raspunde

   Oh, da, sigur trei izvoare într-o vale oarecare schimbă complet datele problemei… =))

   • korodilu 26 iulie 2011 la 20:47 - Raspunde

    Da cine a zis ca schimba datele problemei?

    • Robin Molnar 26 iulie 2011 la 22:57 - Raspunde

     Păi e una să nu știi de niște izvoare. Și e alta să zici că e manipulare. Nu crezi?

 3. korodilu 26 iulie 2011 la 23:39 - Raspunde

  Dar nu am zis de manipulare, platit sau faze de genul acesta. Si nu am zis de nimeni care a fost asta.
  Am zis ca nu ai avut informatii destule si era mai ok sa afli informatii mai multe, fie de la ei, fie de pe net.:)

  • Robin Molnar 26 iulie 2011 la 23:43 - Raspunde

   Ai zis așa:

   Deci se pare ca nu vi s-au oferit toate informatiile.

   Chiar n-are sens să bătem apa în piuă pe câtă apă curge în valea aia. Io am zis ce am reținut, ce mi s-a părut mie și n-a umblat nimeni cu teancul de dosare în brațe să ne explice ce și cum. Spune-mi, e mai important să discutăm despre valea aia decât despre carierele deschise sau apa acidă?

 4. korodilu 27 iulie 2011 la 15:11 - Raspunde

  Si eu am incercat sa iti aduc o mica corectura la ce ai scris, ca pana la urma si altii care nu au fost acolo citesc descrierile la poza.
  Pai de ce nu si despre vale, care daca se aproba proiectul nu va mai fi o vale cum e in stadiul actual si o alta cariera deschisa, din care nu are cum sa nu se infiltreze(si in cazul demararii proiectului), in panza freatica substantele care se gasesc si acum in apa aceea rosiatica.
  Oricum am vrut aduc un plus la descrierea pozei si la cunostiintele tale, prin primul comentariu, nu sa discut problema rosiei, ca e mare, complexa si nu tine pana la urma de noi ce decizii se vor lua:)

  p.s. nu trebuie persoane cu dosare in mana ca sa iti povesteasca despre rosia. Bunicu’ le stie si fara dosare in mana;)

  • Robin Molnar 27 iulie 2011 la 23:04 - Raspunde

   Păi în valea aceea nu va fi cariera deschisă, aia există deja de la stat, acolo va fi iazul de decantare. Și da, până la urmă adevărul este undeva la mijloc, dar am mâncat suficient de multă pită cu sare ca să știu că valea aia nu valorează nimic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.