Software

În materie de software, printre altele, în mod destul de curent, și ca să nu uit, notez aici cam ce folosesc eu:

 1. Windows 8.1 și Windows 10 cu Hyper-V, respectiv Ubuntu și câteva distribuții de-ale sale, gen Bodhi, o versiune foarte mică. Dar n-am grețuri nici că mă joc cu Debian sau TinyCore.
 2. În afară de virtualizare folosind Microsoft Hyper-V, mai folosesc VMWare Player și Oracle VM VirtualBox.
 3. Ca și browsere, folosesc Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer și Microsoft Edge.
 4. În materie de antivirus, folosesc în exclusivitate produse BitDefender.
 5. Folosesc un telefon Nokia Lumia 520 cu Windows Phone și setări sincronizate cu Windows 10. Ocazional, am mai folosit și alte telefoane inteligente: iPhone 4S, iPhone 3G, LG P700 și Utok 350D. Nu mă pot dezobinșui de Windows Phone.
 6. De asemenea, folosesc Office 365, cu oferta de 8 GBP pe lună cu 5 conturi de Office și OneDrive cu 1TB de spațiu fiecare, iubesc clientul de OneDrive pentru Windows 8,1 și până Microsoft nu pune același client și pe Windows 10, eu refuz să fac upgrade.
 7. Pe de altă parte, pe lângă Microsoft Office 2016, mai folosesc atât Libre Office pentru Linux sau OpenOffice pentru Windows.
 8. Apropo de servicii de cloud, înainte folosesc LiveDrive, care îmi pierdea din fișiere, și Amazon Glacier (iar clientul era FastGalcier Pro).
 9. Editorul meu foto de suflet este Paint.net iar programul pentru watermark este Picture Shark.
 10. Mai folosesc: Total Commander, PuTTY, PowerArchiver Toolbox, MailStore Home 8, Bing Desktop, Ashisoft Duplicate File Finder și Ashampoo Snap 7 pentru diverse capturi de ecran, întrucât Microsoft Expression pare să înregistreze aiurea sunetul, deși înregistrează cel mai bine ecranul, Irfan View, pentru conversia și corecție ultra-rapidă a pozelor, HeidiSQL pentru bazele de date de timp MySQL și NoSQL Viewer, pe post de client pentru Cassandra NOSQL. Lighten PDF to Word Converter, sau Win32 Disk Imager, ca să scriu imagini ISO cu Windows pe stick-uri USB, în timp ce pentru a scrie imagini cu Linux pe carduri USB folosesc UNetbootin, Filezilla, WinSCP,
 11. Pentru jocuri folosesc Steam și GOG Galaxy, printre altele, iar jocurile mele sunt: Fallout 4 (în curând), Fallout New Vegas, Fallout 3, Fallout Tactics, Fallout 2, Fallout 1, Heroes III, Heroes II, Sniper Elite, Call of Duty și Bejeweled.