17 Comentarii

  1. Mihai Todor 05 iunie 2009 la 17:55 - Raspunde

    \”de ce biosul nu mi vede hardul sata – pentru că fie HDD-ul SATA este defect, fie nu este conecata bine, fie este conectat pe o placă de extensie care nu raportează în BIOS (aşa sunt majoritatea). dacă e conectat direct pe placa de bază s-ar putea să ai o problemă. Nu recomand update-ul de BIOS.\” – Mă, nu fii cârcotaş. Poate omu\’ are o placă de bază mai veche care ştie doar SATA I (SATA 150 – 1,5 Gb/s), iar HDD-ul mai mult ca sigur că e pe SATA II (SATA 300 – 3 Gb/s). În acest caz, va trebui să seteze HDD-ul pe SATA I. Toate HDD-urile pe SATA II au un jumper care, dacă e setat corect, obligă HDD-ul să funcţioneze în regim de SATA I. Eu am reuşit să folosesc pe o placă de bază (ABIT NF7 V2.0) cu chip SATA I Silicon Image un HDD de 500 GB şi unul de 320 GB WD şi două de 320 GB Seagate pe SATA II (setate din jumper pe SATA I) fără absolut nici o problemă. Notă: pentru cei care mai folosesc fix ACEST model de placă de bază, faceţi rost de ultimul update de BIOS de [url=http://file.abit.com.tw/pub/download/bios/nf7-s_2.0//nf7d27.exe]aici[/url] ([url=http://www.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=NF7+V2.0&pSOCKET_TYPE=Socket%20A]link site[/url]) ca să puteţi seta \”EXT-P2P\’s Discard Time\” în BIOS la \”1 us\” pentru a evita coruperea datelor de pe HDD-urile pe SATA.

    Tu chiar nu vrei să o laşi moartă cu update-ul de BIOS? Chiar e util pentru PC-urile (şi laptopurile) apărute în ultimii 3 ani… Induci săracii cititori în eroare… Ăia care îşi sparg creierii să le facă, nu le fac degeaba 🙂

    • Robin Molnar 05 iunie 2009 la 20:01 - Raspunde

      😆 Dude, eu sunt un pic neamţ. Dacă faci u lucru bun, îl faci din prima. 😆 Oricum, presimţeam în ce va consta intervenţia ta. 😆 Şi nu m-ai dezamăgit. 😆

      • Mihai Todor 05 iunie 2009 la 20:08 - Raspunde

        😆 Merci, merci 😀

        Ştii, tu, în domeniul PC-urilor e cam greu să o faci bine chiar din prima, dar, măcar încerci 😛

        • Robin Molnar 05 iunie 2009 la 20:30 - Raspunde

          😆 Corect. Încerci. Depinde, însă, pe cheltuiala cui… 😆

  2. TNH 05 iunie 2009 la 18:25 - Raspunde

    Dar de ce, după ce ai reparat Windows-ul, acesta nu mai vede cele două harduri mobile pe care le aveai? Teoretic vorbind…

    • Mihai Todor 05 iunie 2009 la 18:34 - Raspunde

      Ce înţelegi prin HDD-uri mobile? Prin \”nu le vede\” vrei să spui că nu le afişează în Device Manager sau nu le vede partiţiile în My Computer? În Disk Management din Administrative Tools le vezi?

  3. TNH 05 iunie 2009 la 19:00 - Raspunde

    Erau etichetate ca Removable E: şi Removable F: şi nu mai apar în My Computer. Nu ştiu dacă prin alte părţi sunt afişate, că între timp s-a stricat de tot calculatorul. Adică nu se mai deschide. L-am dus la reparat, m-a costat 40 lei (fără chitanţă) şi a funcţionat două zile. Eram doar curioasă dacă cele două HDD-uri pot păţi ceva când repari Windowsul.

    • Mihai Todor 05 iunie 2009 la 19:15 - Raspunde

      Din câte înţeleg eu, tu ai 2 HDD-uri externe. Alea nu prea au ce păţi în afară de a fi şi ele contaminate cu virusul care ţi-a nenorocit sistemul. Dacă reparaţia a rezistat doar 2 zile, fie nu te-ai dus la cine trebuie, fie ai reuşit să bagi cumva virusul la loc pe sistem (poate de pe unul din acele HDD-uri). Îţi recomand să apelezi la cineva mai priceput (care să nu îţi ceară bani aiurea)… cea mai bună variantă ar fi o persoană care nu lucrează la o firmă de PC-uri, pentru că ăia au obiceiul prost de a face reparaţia astfel încât să mergi de 1000 de ori pentru aceeaşi problemă şi să mai şi plăteşti de fiecare dată…

      Aşa, de la distanţă, mă îndoiesc că voi putea să te ajut mai mult… Eventual vorbeşte cu tipu\’ care se va ocupa de \”depanare\” să îţi bage şi un antivirus bun (gen Nod32 sau chiar BitDefender varianta free). Ideal ar fi să ai Kaspersky, dar, ăla e ceva mai complicat de avut gratis şi licenţa costă câteva milioane.

      • TNH 05 iunie 2009 la 19:59 - Raspunde

        Am avut BitDefender, deci nu cred că au fost viruşi. Sistemul era cam vechi, aşa că o să-l dau cuiva gratis, să-şi ia ce piese are nevoie din el şi nu ştiam dacă are rost să păstrez cele 2 HDD-uri.

        • Mihai Todor 05 iunie 2009 la 20:02 - Raspunde

          Hai că m-ai făcut curios. Cum arată HDD-urile alea? Cum le conectezi la PC? Prin USB? Poţi să le faci o poză?

          • TNH 05 iunie 2009 la 20:40 -

            Nu pot să trimit poze pentru că webcam-ul a vrut să mănânce nişte mici cu muştar şi acum nu mai funcţionează, iar telefonul a auzit doar de muzică, nu şi de imagini.
            În schimb, pot să-ţi spun că nu ştiu cum se conectează HDD-urile pentru că sunt băgate în unitate (carcasă).
            Oricum , am înţeles ideea: le păstrez.
            Acum chiar îmi pare rău că am promis deja piesele. Mai bine vi le dădeam vouă să faceţi disecţie. 😆

          • Mihai Todor 05 iunie 2009 la 21:05 -

            Mda, deci îs HDD-uri normale de PC dacă se află în unitate. Dacă nu sunt pe SATA, nu ai de ce să le păstrezi pentru că sunt mult prea vechi ca să mai îşi aibe rostul într-un PC nou 🙂

          • Robin Molnar 05 iunie 2009 la 21:52 -

            😆 Dude, or fi în unitate, dar … removable? Io cred că-s pe USB sau ceva. 😉

          • Mihai Todor 06 iunie 2009 la 07:46 -

            Mmdeh, ai şi tu dreptate… :huh:

      • Robin Molnar 05 iunie 2009 la 20:05 - Raspunde

        Alice, ca să vedem unde este problema. faci click drepata pe my Computer > Manage > Disk management (din Storage). Le vede acolo? Încearcă să le deconectezi şi apoi să le conectezi la loc, pe rând. De obicei asta rezolvă problema. 😉 Cred că HDD-urile externe merită păstrate. ❗

        • TNH 05 iunie 2009 la 20:42 - Raspunde

          Eu aş face click dreapta pe My Computer, dar nu mai pot deschide calculatorul ca să ajung acolo. 😀

          • Robin Molnar 05 iunie 2009 la 21:52 -

            😆 E bine că ai simţul umorului. 😉

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.