Astăzi nu, băieți!

Stăteam în ușa compartimentului de clasa întâi când un grup de șmecherași obișnuiți cu manevrarea sistemului în folos personal veneau pe culoarul vagonului, căutând un loc unde să stea și ei, gălăgioși și băgători în seamă.

Ajungând în dreptul compartimentului în care eram doar eu, unul dintre ei este de părere că să intre. Nu mă dau din ușă și-l întreb:

– Ai bilet la clasa întâi?
– Păi ce, astea-s condiții de clasa întâi?

Normal, au plecat băieții, că n-aveau șanse cu mine. Astăzi a fost ziua când băieții n-au mai putut manevra sistemul în favoarea lor, o zi care trebuie sărbătorită. Consider că omenia nu trebuie manifestată în relațiile comerciale întâmplătoare, adică nu se cade să fii controlor și să-i lași pe unii să călătorească fie fără bilet, fie cu bilet la o clasă inferioară. Îmi venea să-l întreb pe controlor:

– Domnule, la ce mama mă-sii mai faceți grevă pentru bani, dacă nu-mi respectați banii? În fond, la zece lei am primit ceea ce alții au primit pentru cinci.

Fiecare trebuie să-și știe locul. Îmi pare rău, e crud și pare de prost gust, dar dacă majoritatea se trage pe fund pentru un euro, atunci n-are decât să stea la mizerie, la rahat.

Nu-mi pare rău că am fost de neînduplecat. De undeva, cineva trebuie să înceapă să așeze lucrurile la locul lor. Iar eu consider că este o datorie civică a fiecăruia dintre noi să pună țara în ordine. Om cu om, idee cu idee.

P.S. Pentru că eu am întotdeauna dreptate, tocmai am fost scutit de 150 de minute de manele de la băiețași. Se uitau ei cam urât la mine, poate or să-mi și aibă treaba, ei fiind patru, dar mi se cam rupe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.