Biserica discordiei

Într-o oarecare mare firmă de mezeluri și reciclare siderurgie și farmaceutice din România, cineva dă pe e-mail un anunț către site-ul unei biserici, cu mențiunea că biserica respectivă ar nevoie de donații pentru a se materializa ca și mănăstire. Și așa a început totul.

Totul, adică scandalul. Că de ce să doneze la biserică? Sau că de ce să nu se dea la o fundație umanitară, că biserica are de unde? Că una, că alta, jale, scandal, omor, chestii. Desigur, totul pe e-mail. Și, evident, treaba s-a așezat numai după intervenția în forță a șefilor.

Așadar, a greșit cineva? Dacă da, a fost ăla de a dat anunțul, biserica, Guvernul Băsescu? Credeți că biserica sau Dumnezeu are nevoie de bani? De ce da, de ce nu?

3 Comentarii

 1. TNH 01 septembrie 2010 la 21:48 - Raspunde

  Ăla care a dat anunţul a greşit. Şi eu ştiu o fundaţie care chiar face ceva cu puţinii bani pe care îi primeşte, dar mă abţin să trimit e-mailuri colegilor cum că fundaţia respectivă are nevoie de donaţii, oricât de mici. Una e când dai sfoară-n ţară că un om are nevoie de donaţii pentru o operaţie, pentru o clădire ce zace în ruină, pentru un monument ce va dispărea, etc, şi alta e să faci cunoscut că o biseri[b]că ca[/b][u][/u]re oricum se descurcă şi fără donaţii, aşteaptă bani. Ştii la ce mă refer, la faptul că biserica învârte cei mai mulţi bani negri în România.
  Asta-i una. A doua ar fi că regulile firmei s-ar putea să te împiedice să trimiţi e-mailuri personale de pe adresa de serviciu. Şi dacă regulamentele firmei nu precizează asta, măcar bunul simţ ar trebui să te facă să te gândeşti de două ori.

  • Robin Molnar 01 septembrie 2010 la 21:57 - Raspunde

   =D Interesant. Despre ce fundație vorbești? =D

  • Mihai Todor 02 septembrie 2010 la 12:43 - Raspunde

   @TNH: Eh, n-ai cu cine… Îmi pare rău că nu pot distribui flame-ul. E de-a dreptul amuzant cât de ignoranți sunt unii… Mai ales când se ceartă în inboxul câtorva sute bune de persoane 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.