Câteodată noi ne punem de-a curmezișul progresului

De dimineață m-am trezit cu o dilemă în cap: de ce nu putem construi drumul lui Băsescu într-o zonă unde Cascade Empire, o companie ce a achiziționat o bună parte din pădurile Văii Jiului, exploatează pădurea?

Cascade Empire au suprafețe ce se învecinează direct cu Parcul Național Retezat (vreau să cred că din Parc n-au cumpărat nimic). Și-s ale lor, pot să fac ce vor ei cu ele, desigur, în limitele legii și așa destul de vagi.

Cu alte cuvinte, de ce mediul privat poate exploata o zonă, în timp ce statul nu? Oare nu cumva este o formă derivată a directivei 35, directivă prin care progresul prin educație publică folosind canale mass media legitime să fie înfrânat?

Mi se pare mie, sau sunt interese care vor să ne țină departe de progresul social și economic? Oare de ce unii de la privat pot, iar noi, ca stat, nu? Nu cumva, mânați de cele mai bune intenții, ne punem de-a curmezișul progresului?

2 Comentarii

 1. TNH 22 august 2011 la 21:33 - Raspunde

  Așa am întrebat și eu referitor la exploatea aurului la Roșia Montană,

  de ce unii de la privat pot, iar noi, ca stat, nu?

  dar am văzut că atunci când pun întrebări incomode pentru interlocutor sunt băgată în oala roackerilor pletoși care întreabă mereu “n-ai o țigară?” Probabil că metoda asta de a desconsidera/da cu flit a funcționat destul de bine până acum dacă încă se mai folosește.

  • Robin Molnar 22 august 2011 la 21:37 - Raspunde

   =)) Ce-i drept, întrebarea mea era retorică. Chiar așa, de ce?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.