Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
Noi avem preturi de Europa dar salariile cum sunt? Tot de Europa? Suntem vai de mama noastra dar preturile nu prea scad…
Păi avem consum de Europa, dar productivitatea muncii de Asia Centrală…
Cred ca aia is mai productivi.
De ceapa nu stiu, dar vad cum s-au tot scumpit altele in ultimii zece ani. Cand am ajuns in Bucuresti (2002) aveam la colt o cofetarie cu prajituri faine, 1.7-1.8 lei (atunci erau lei vechi, stiu, da’ mi-e lene sa scriu atatea zerouri). Acum cofetaria respectiva nici nu mai e acolo ca de, cazinourile sunt probabil mai profitabile, iar o prajitura ieftina e 3-4 lei. La unele cofetarii sunt si cu 15 lei…
Amu, câte cazinouri pot fi?
Ceapa ca ceapa, dar usturoiul mă omoară. Cum naiba să coste 25 lei/kg de usturoi când ceapa sau roșiile sunr 2,50 lei/kg, adică de 10 ori mai ieftine? Poate pentru că pe un metru pătrat de pământ recolta de usturoi e mai mică decât cea de roșii? Sau care e faza?
Roșiile trebuie udate mereu, trebuie manipulate cu grijă ca să nu le crăpi și oricum sunt ușor perisabile, în timp ce usturoiul trebuie udat din când în când, iar după ce îl usuci poți să-l ții și peste iarnă în cămară. Și tot e mai scump. Poate pentru că oamenii consumă mai puțin usturoi decât roșii?
Și iar n-am înțeles de ce țara lui Dracula importă usturoiul din China. Să crăp dacă-nțeleg. Bănuiesc că nu s-au apucat românii să mănânce atât de mult usturoi încât producția internă să fie insuficientă. N-o fi rentabil sau cum?
Da, probabil că prețul la usturoi este artificial.