Cine așteaptă Black Friday?

Adică, dacă-ți trebuie ceva, te riști să-ți iei la reducere sau nu-ți iei deloc? Înseamnă că nu-ți trebuie. Astfel, cum mediezi între riscul de a rămâne pe dinafară și certitudinea de a avea concurent cu nevoia de a lua mai ieftin? Mă interesează care este mecanismul de abordare a acestei chestiuni.

Eu, de exemplu, n-am putut media riscul de a rămâne pe dinafară cu nevoia de hardware modernizat. Adică, actualmente durata optimă de viață a unui computer este cam de trei ani, al meu are cinci (CPU, RAM), cu mici modernizări făcute pe parcurs (placă de bază, video, hard disk) și deja nu mai face față nevoilor mele de putere de calcul.

Deci n-am avut de ales și n-am vrut să risc să iau procesorul cu 50 sau 100 de lei mai ieftin, dacă apuc. Adică, aș fi avut șanse serioase să nu-l mai aibă oamenii pe stoc, deci aș fi putut rămâne fără, un risc pe care nu am vrut și n-am putut să mi-l asum.

Dacă e până acolo, de Black Friday aș putea să-mi iau RAM, că se găsește din plin, sau o placă de bază pentru noul procesor, că riscul de a nu mai găsi este ridicol de mic spre minuscul. Mă rog, ar mai fi, că nici DVD-RW-ul Asus nu mai merge. E drept, îl am de prin 2005 – 2007, deci și-a mâncat mălaiul, că nu l-am ferit de citit cele mai diverse și zgâriate modele de discuri și insistam să le citească chiar și atunci când nu le putea citi din prima…

Dar divaghez.

Sunt curios, între atâtea oferte și nevoi, cum vă descurcați? Și nu mă refer doar la tehnologie, ci în general, la ceea ce v-ar plăcea să vă luați de Black Friday.

6 Comentarii

 1. Yamasha 13 noiembrie 2013 la 15:49 - Raspunde

  urmaresc un blit, sa imi schimb aparatul si… vom mai vedea…

 2. brontozaurel 15 noiembrie 2013 la 19:18 - Raspunde

  Foarte simplu. Nu gasesc in Romania ce vreau eu (1 kilogram, mic, usor flexibil, in stare sa duca experimente WebGL). Si momentan nu stiu cum as putea sa pun ghearele pe el si cat m-ar mai costa livrarea in situatia asta. Asa ca probabil o sa ma doara in cot de Black Friday…

  • Robin Molnar 16 noiembrie 2013 la 14:51 - Raspunde

   Dacă ai atâta bănet de dat pe un asemenea sistem-bijuterie, cei 50 – 150 de USD pentru transport sunt un chilipir.

   • brontozaurel 16 noiembrie 2013 la 18:53 - Raspunde

    Te inseli. N-am. Adica am, dar la limita, si orice variatie de curs valutar ma faulteaza urat. Si i-am pus deoparte intr-un an si jumatate, din cam 600 de lei pe luna… Asa ca 50 de dolari pentru transport mi se pare enorm. If I want it, I get it, I’m that stubborn, but it’s not like I snap my fingers and suddenly get the money.

    • Robin Molnar 17 noiembrie 2013 la 15:23 - Raspunde

     Înțeleg. Are sens ce spui. M-aș aștepta, totuși, ca la așa un preț să ai parte de transport gratuit as in free shipping.

     Ai luat legătura cu cei de la Sony? Sunt ferm convins că ți-ar aduce unul, la un magazin partener, dacă le-ai cere-o.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.