Cum a fost persecutată BOR de comuniști?

  • Cum a fost persecutată BOR de comuniști

Citez de pe patriarhia.ro: ”În ultimii ani ai dictaturii comuniste au fost demolate peste 20 de lăcașuri de închinare din București. În același timp, s-au construit peste 500 de biserici noi. După 1948 au fost restaurate, pictate sau reparate peste 12.000 de lăcașuri de cult ortodox.
Să clarificăm câteva aspecte! Ceaușescu nu avea mania distrugerii de biserici. Drept dovadă:

1. A construit mult mai multe biserici decât a dărâmat 500/20. Nu dărâma doar biserici, dărâma tot cartierul înainte să-l reconstruiască. De cele mai multe ori picau biserici, spitale, locuințe, școli, totul. Se refăceau altele noi, de la zero. De aia majoritatea blocurilor în care locuiesc românii azi (inclusiv eu) sunt făcute în sfertul de veac ceaușist. A mai trecut un sfert de veac de atunci, dar ne ferim să tragem linie…

2. A mutat biserici. A investit foarte multe resurse în tehnologie și profesioniști. În 1982 a mutat Biserica Schitul Maicilor în șase luni. https://youtu.be/LbDvIy1l5hk. Ce persecuție? Îl vedeți voi pe Daniel mutând biserici azi? Nu, mai bine pune aur pe biserici sau își mai cumpără o limuzina, o vilă la lac… ceva frumos!

3. Mult mai multe biserici ortodoxe au picat în vremea preafericitului Daniel decât pe vremea lui Ceaușescu. DOAR ÎN SUCEAVA: ”În vreme ce 100 de biserici MONUMENT ISTORIC din județul Suceava așteaptă finanțare pentru a fi reabilitate în municipiul reședință de județ, autoritățile au găsit bani pentru finanțarea celei mai mari catedrale creștin ortodoxe construită în România după 1989”: fb.com/1116999211647764. Păi da, bisericile care nu aduc bani în buzunarele sutanelor negre sunt lăsate în paragină. Celelalte sunt acoperite cu aur și au încălzire în pardoseală.

Nu, preafericiților, n-ați fost persecutați, ci ne-ați persecutat prin notele informative trimise la Securitate! Poate e timpul să plătiți, nu de alta dar sunteți cam bătrâni, vă ia moartea și nu mai apucați!

“80% dintre preoţii români erau turnători ai Securităţii”: http://goo.gl/7S9pxT

╰► Sursa patriarhia.ro: http://goo.gl/WlyMzU
___________________________
Opriți finanţarea cultelor religioase de la bugetul de stat și impozitați biserica!

http://OFCR.morometia.ro/

Via

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.