Dacă nu mergeți la vot, m-am ars!
Dacă iese Ponta, ne întoarcem înapoi în anii 1990. Adică, se vede clar din ce material este făcut mitomanul: după ce ne împrumută de 2 miliarde de dolari, după ce-i iartă pe cei de la Rompetrol de 500 de milioane de dolari (dar îi dă în judecată pe niște pacienți grav bolnavi care s-au tratat în străinătate și i-au cerut bani statului), acum acesta n-ar fi avut nicio problemă ca, până la lămurirea situației sale juridice, Lukoil să vândă din țară produse petroliere de un sfert de milion de euro. Asta, desigur, doar din ceea ce știm.
În aceste condiții, ce fel de om trebuie să fie acela care încă-l mai votează pe Victor Ponta?
Cât de departe trebuie să meargă prezumția de nevinovăție? Cât de adânc suntem dispuși să ne băgăm capul în fund? Oltchim-ul la ratat. CFR Marfă l-a ratat. TVR a murit. Radio România Cultural a murit. CFR Călători respiră greu. Autostrăzi nu se mai fac, dar acciza pentru autostrăzi se plătește în continuare. Școala a început fără manuale. Rostogolirea datoriilor pare să nu mai funcționeze…
Adică OK, este cel puțin suspect de prost, ceea ce n-ar fi deloc suspect, dacă pentru a ajunge în poziția în care a ajuns, deja, trebuie să fii, totuși, și un pic deștept și cred că orice om cu capul pe umeri, cât de cât treaz la bibilică, găsește cel puțin suspectă seria asta de eșecuri usturătoare la adresa banilor noștri.
Și să presupunem prin absurd că Ponta lucrează, dar lucrează prost – deci nu-l putem suspecta de trădare – dar chiar și parlamentul să lucreze prost? Chiar și Avocatul Poporului să lucreze prost?
De fapt, ce mai merge bine în țara asta, în afară de campania electorală a lui Voctor Ponta? Or, asta mă frapează, sunt oare care, în ciuda evidențelor, tot cu el or să voteze. De ce? Ce fel de oameni sunt ăștia? Sunt, măcar, vii? Câte clase au? Ce venituri au? De unde provin?
Nu înțeleg.
Ia zi, te muți în străinătate dacă nu votez? 😀