Deci… punci cu rom!

V-am povestit, desigur, că am reușit să bag niște punci cu rom. Sigur, n-am găsit prăjitura după rețeta străină, ci după aceea românească (formată doar din umplutură, fără cele două blaturi și fără ciocolata de deasupra).

Bine, textura la prăjitura aceasta diferă de cea pe care o știu eu, la fel și culoarea (rețeta cu blaturi are crema de un maro foarte închis, spre negru).

6 Comentarii

  1. Ana 19 iulie 2010 la 10:37 - Raspunde

    ciocolata + rom = :love:
    Ador combinatiile de cioco + alcool in general.

  2. Paul 19 decembrie 2012 la 12:49 - Raspunde

    as vrea sa stiu umplutura din ce se face?

  3. Mbiank 28 decembrie 2012 la 20:29 - Raspunde

    Aho aho copii si frati,
    Stati putin si nu mancati!
    Langa mine va alaturati
    Si cuvantul mi-ascultati!
    No ase….
    Eu am tot cautat reteta de pajitura Punsch cu rom…Daca are careva pile la Cofetaria Sportul din Petrosani este rugat sa faca rost de reteta, deoarece numai acolo am mancat asa ceva cand eram copila.
    Eu am facut ceva asemanator anul trecut.
    Am copt doua foi de cremes…Dar merg si alea de cumparat.
    Ceva umplutura am gasit pe net.
    Am copt un blat de pandispan.( Sau daca vreti resturi de la prajituri. Ca acuma tot aveti margini la prajituri si sunt neestetice). Se amesteca coaja de portocala zaharisita(in fiecare iarna imi pun la borcan) cu coaja de lamaie zaharisita, cateva nuci taiate marunt si blatul de pandispan farmitat. 2-3 paharele cu rom se amesteca cu zahar si se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga o tableta de ciocolata (preferabil amaruie) taiata marunt si se amesteca pana se topeste. La acest amestec se adauga 150-200 gr marmelada de caise. Acest amestec se rastoarna peste blatul de pandispan (si restul) si se amesteca bine. Se amestepa pana devine o masa omogena care se intinde pe foaia de cremes. Se pune si deasupra o foaie si se face glazura de ciocolata sau se pudreaza cu zahar. Eu in compozitie mai pun cacao daca este necesar (pentru culoarea umpluturii de care zicea fratele meu mai sus). Cantitati nu am prea dat pentru ca eu o fac dupa gust. Aveti grija cu zaharul deoarece cojile de portocale zaharisite au zahar, cojile de lamaie la fel, ciocolata la fel, gemul iarasi, blatul de pandispan are in compozitie zahar….Sa nu riscati sa fie prea dulce…In rest ce sa zic..eu una, ador aceasta prajitura…Si ca sa fiu cinstita eu am pus mai mult rom..:P

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Robintel
Despre Politica de Confidențialitate

Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.

Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.

Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.

Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.