Dezvăluiri despre fosta criză a medicamentelor

Care tocmai s-a încheiat. Mi-a şoptit o elefănţică roz nişte treburi. Nu ştiu dacă sunt adevărate sau nu. Consider doar că merită analizate. Concluziile le trageţi singuri. Eu sunt doar mesagerul. Textul cu italice îmi aparţine.

– Spune-mi şi mie cum e cu fostra criză de medicamente.

– "Importatorii de medicamente au avut o problemă cu Ministerul Sănătăţii, mai exact cu Ministrul pentru că  preţul la medicamente nu a mai fost recalculat din Mai 2007. Listele ce au mai aparut din Mai 2007 şi până acum au fost aceleaşi, la ele a fost schimbat numai procentul cât dă Casa de Asigurări de Sănătate şi cât dă bolnavul. Aşadar, medicamentele erau şi încă sunt calculate la un preţ de 2.93 RON pentru un EURO când EURO e 3.4 (3.6) şi a zis Ministrul că le dă dreptul să modifice preţul la medicamente, calculat pentru un EURO la 3.22 RON dar numai în cazul, că tot vin alegerile, în care ei, importatorii, sponsorizează PNL cu 4 milioane EURO. Ei au zis că dau 1 milion. El a zis că nu, nu merge aşa şi ei au intrat în grevă."

– Aşa…

– "În ultimele 3 zile nu au mai fost medicamente pentru diabetici în toată ţara. Deloc. Şi el nu ceda!"

– "Nu mai aduceau distribuitori medicamenti iar câţiva producători au ales să nu mai aducă nimic în România chiar dacă ies importatorii din grevă, preţul de producţie fiind mai mare decât preţul de vânzare."

– Altceva?

– "Şi o bombă care stă de câteva luni şi se pare că va exploda… Oamenii care au plătit o viaţă întreagă la Sănătate dar au peste 60 de ani şi sunt incluşi în programele naţionale mai speciale (cancer, oncologie, etc ) şi unde tratamentul costă între 1500 RON şi undeva până la 30.000 EURO (sunt 3 cazuri în ţară, şi unde un barbat are peste 60 de ani) nu vor mai primi medicamentele gratuite, medicamentele care au fost suportate până acum de stat, integral… Efectiv li se refuza dreptul la viaţă pentru că aceste medicamente chiar îi menţin în viaţă. Vor muri 110% sigur fără acel tratament."

– Interesant…

–  "Mai este. Anul trecut Ministerul Sănătăţii a dat înapoi la Buget cei mai mulţi bani. Nu au avut nevoie de ei. Cei mai mulţi dintre toate ministerele care au returnat bani!"

– Sunt foarte surprins. Să revenim la grevă. Distribuitorii de ce nu vorbesc?

– "Pentru că Ministerul le ridică licenţa şi gata nu mai dau nimic. Oricum ştiu de 2 depozite/ importatori/ producători de la noi din ţară că vor să renunţe şi ei la piaţa din România şi să dea numai la export. Fabrici din România fir-ar!"

– Dar de ce vor să se retragă de pe piaţă?

– "Pentru că se impun restricţii la preţuri şi ca şi în cazul producătorilor externi preţul de producţie e mai mare decât cel de vânzare. Şi iar ceva bizar… Pentru că românii nu au vrut să vândă fabrica Antibiotice SA Iaşi la chinezi Ministerul a scos de pe listele de compensate câteva medicamente produse de ei, printre care şi Ampicilina, sub toate formele de ambalare. Aici eu zic că e aşa. Nu ştiu din surse sigure, dar altfel de ce să scoată Ampicilina? Cea care se prescrie cel mai mult pe reţete sau era prescrisă…"

 

Notă: nu intenţionez să renunţ la site, să mă sinucid sau mai ştiu eu ce.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.