Doar o paralelă oarecare

[…] Planurile de construcție au început cu mult înainte de începerea efectivă a lucrărilor. În fond și la urma urmei, lucrările erau de mare amploare deoarece pentru a construi un oraș nu este ușor. Fiindcă este relevant, trebuie să spunem că periada de suport logistic a duat aproape 30 de ani, muncindu-se zi și noapte, din greu, la schițe, planuri și designuri.

No, dar acum mai bine de douăzeci de ani a început efectiv construcția. Și se contruia zi și noapte, marmura cea mai frumoasă, în toate nuanțele, era adusă din toate colțurile pământuluiși așezată pe pereții unor clădiri de o eleganță rară.

Hectare de vitralii cu desene exotice sau fantastice intrau in oraș aduse de mașini concepute special pentru a merger încet, fără să polueze. La fel, palmieri de toate formele erau aduși și plntați în frumoase grădini acopeite de domuri de sticlă, iar totul era suprarealist de frumos. Cu adevărat că oamenii aceia au construit cel mai frumos oraș din lume.

Numai că, plictisiți, au luat orașul și l-au divizat. Frumoasele palate ale culturii, muzeele cu exponate rare și bibliotecile cu milioane de cărți au fost transformate. Cartiere întregi au devenit "cartiere roșii", în care prostituția înflorea mereu, cartiere decăzute, cartiere ale decăderii, locuri în care umorul unei piese de teatru, al unei cărți sau al unor experiențe culturale deosebite s-a transformat într-o glumă brută, cu trei înjurături la fiecare cinci cuvinte.

Și toate astea în numele unei libertăți absolute și nenaturale.[…]

Cam așa e și cu internetul ăsta. Acum avem lolcatz, p0rn0șaguri și alte asemenae. Când ați văzut ultima poantă mișto (cu subtilități și din alea) pe vreun site din rețeaua cheezburger? Când ați râs ultima dată la o poantă de calitate de-a lor? Sau când ați intrat ultimas dată pe un site "roșu"?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.