În seara asta nu sunt prea multe de zis, din păcate

În seara asta nu sunt prea multe de zis, din păcate. Războiul de pe internet, cel legat de libertatea de exprimare, pare a se înteți încet – încet. MasterCard a fost sub asediu azi, pe merit aș îndrăzni să spun. Unii s-au plâns că nu mergea serviciul de plăți, după cum relalează BBC, pentru că partea cu 3D Secure este, oricum, pe o infrastructură ce, din câte se par eși la o scară mai mică, a fost afectată și ea.

Și PayPal a fost sub asediu, însă având la îndemână infastructura de la Amazon, hackerii din grupul Anonymous (Anonim) n-au reușit decât să doboare blogul lor. În schimb ramura financiară a serviciilor poștale elvețiene, o bancă ce a înghețat conturile WikiLeaks, a suferit un atac atât de masiv încât site-ul le-a fost căzut cam în toată partea hiperactivă a zilei (intervalul 11 – 16), poate chiar mai mult.

Mai mult, în acest moment numărul de clone ale site-ului WikiLeaks a crescut la peste 1200, ceea ce înseamnă că s-au găsit idealiti care să mai creadă în adevăr și libertatea de exprimare. Mă rog, lista pate fi continuată cu o serie de jurnliști de marcă dar, cel mai mișto, un judecător francez.

Vedeți voi? Guvernul francez a zis că nu vrea să aibă acel site în Franța (mă rog, este împărțit în mai multe țări). Numai că un judecător a decis că nu poate conchide atât de repede într-o chestiune atât de tehnică. Până va decide deja va fi prea târziu. În fine, se pare că Google are o jenă în a indexa paginile relevante, nu se știe exact cum…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.