4 Comentarii

  1. Molnar Bianca Andreea 16 septembrie 2010 la 11:15 - Raspunde

    Pentru ca in vremurile alea statul nu dadea ajutoare sociale si alocatii pentru familiile cu mai multi copii si tot felul de treburi de-astea(subventii etc). Ca de-aia se inmultesc tiganii ca ii ajuta statul…Nici nu vreau sa ma mai gandesc la asta ca….mai bine ma abtin…

  2. aNDRIIpOPA 16 septembrie 2010 la 11:24 - Raspunde

    Turnau copii cu nemiluita, dar pe atunci medicina nu facea minuni, iar procesul de selectie naturala isi facea datoria. Dovada ca tot ei au inventat institutia adoptiei, prin care familiile bogate isi asigurau un succesor legitim (de obicei din cadrul altei familii cu acelasi statut social). O alta metoda era recunosterea copiilor nelegitimi (in general baieti) procreeati cu sclavele din casa (adulterul nu era aplicabil relatiilor sexuale cu sclavii, acestia din urma fiind considerati obiecte).
    Un motiv pentru care ti se pare ca nu turnau copii pe banda rulanta este acela ca cetatenii romani erau putini chiar si la Roma, restul populatiei fiind alcatuita din sclavi si servitori, care aveau un regim juridic asemanator bunurilor (erau detinuti sub inventar de stapanii lor), iar drepturile lor nu erau recunoscute decat in masura in care stapanii ii declarau liberti (ii eliberau din sclavie).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.