Mâine începe Alba Golf Challenge

Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Golf Club Paul Tomiță, Federația Română de Golf și Roșia Montană Gold Corporation, organizează Alba Golf Challenge, un turneu mixt, de amatori și profesioniști în sportul aurului, golful, pe terenul de la Pianu.

Amu, dacă nu intervine ceva neprevăzut, intenționez să ajung și pe acolo, cu atât mai mult cu cât activitățile pentru bloggeri sunt interesante.

Desigur, înțeleg posibilele aversiuni față de exploatarea aurului de la noi, în contextul în care – istoric – România a avut mai mereu redevențe mici (pentru că altceva n-are: infrastructură, legislație stabilă și clară, costuri de operare constante). Or aseară, în timp ce mă căzneam să dorm, m-am gândit la asta și cred că în timp ce unii văd doar lingouri de aur și halde de steril, când se gândesc la exploatare, eu văd familii ce petrec sărbătorile împreună.

O masă, modestă chiar, este mai gustoasă prin căldura familiei și prietenilor. De aceea, poate cumva componenta umană a proiectului mă afectează la un nivel în care pot face abstracție de anumite chestii, nu știu. Ce știu că Norvegia este una dintre cele mai prospere țări din lume și una dintre țările cu cele mai multe mine de aur.

Nu știu, deci, dacă suntem noi mai deștepți ca ei.

În fine, o să revin cu poze pe fluxul de Instagram/ Twitter/ Facebook.

P.S. Anul trecut am comis o eroare gravă, când l-am întrebat pe un șofer începător – un băiate de la Consiliul Județean, parcă – cu cine a făcut școala de șoferi. Dom’ne, nu mergea atât de groaznic ca șoferii de Alba, ceea ce m-a intrigat, așa că l-am întrebat. Dumnealui a înțeles cumva, că eu l-am luat la mișto. Îmi pare rău, dar mie chiar mi-a plăcut că, spre deosebire de restul șoferilor de AB, dumnealui conducea prudent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.