Mersul cu bicicletă: distracție sau transport zilnic?

Pe de-o parte, mersul pe bicicletă poate fi o provocare în orașe mari precum Clujul, mai ales în perioadele aglomerate, ceea ce înseamnă că transportul zilnic necesită o atenție sporită.

Pe de o altă parte, însă, orașele mari oferă avantajul descoperirii orașului în ritm domol pe bicicletă, ceea ce înseamnă că poți să faci un mic “citybreak” (nu există un termen corespunzător în română, termen ce desemnează o excursie de vizitare și explorare artistică, culturală și culinară a unui oraș într-un interval scurt de timp, cum ar fi, de exemplu, într-un weekend) chiar în orașul tău, ceea ce mi se pare frumos.

Adică eu așa încerc să cunosc Clujul: mergând agale și admirând arhitectura clădirilor, cumpărându-mi chestii interesante de mâncare și trăind într-un ritm lent.

Deci, pentru mine, o bicicletă înseamnă atât o posibilitate de transport zilnic, cât și o metodă de distracție. Dar înseamnă mai de grabă distracție, întrucât stau aproape de muncă și prefer să merg pe jos. Totuși, mi-ar prinde bine o bicicletă, sincer să fiu (eram pe cale să-mi iau una, dar am zis că să merg întâi în concediu și după aia om vedea).

Eh, voi cum stați?

12 Comentarii

 1. alex 06 iulie 2011 la 20:38 - Raspunde

  Pentru mine e mai mult de distractie bicicleta..

 2. Mihai Todor 06 iulie 2011 la 21:30 - Raspunde

  Nu știu cum e prin Cluj, dar în București mi-ar fi frică să merg pe stradă cu bicicleta… În afară de faptul că m-ar lătra toți câinii, risc să mă calce un dobitoc cu mașina chiar și dacă mă aflu pe trotuar 😐

 3. ciresica 06 iulie 2011 la 21:50 - Raspunde

  Mihai are dreptate. Mersul pe bicicleta in Bucuresti este un fel de sport extrem. Ai nevoie de maaaaaaaaaaare curaj sa faci acest pas.

  • Robin Molnar 06 iulie 2011 la 21:57 - Raspunde

   Hai măi, chiar așa de rău e?

   • ciresica 06 iulie 2011 la 22:09 - Raspunde

    Gandeste-te cati caini sunt, gandeste-te ca in Bucuresti deja sunt masini cu 3 cifre la numarul de inmatriculare, gandeste-te la distantele muuuuult prea mari. Si da!! Este atat de grav.

    • Robin Molnar 06 iulie 2011 la 22:18 - Raspunde

     Aha. Păi mai bine te plimbi prin savană. Că leul dacă e mâncat bine nu te atacă! =))

 4. ciresica 07 iulie 2011 la 08:17 - Raspunde

  Exact!!! 😀 Vezi ca stii? ;))

 5. Daniela 07 iulie 2011 la 11:27 - Raspunde

  Eu inca nu am o bicicleta dar imi doresc una pentru a face sport si ca sa ma plimb. Momentan merg pe jos la fel ca tine ca sa mai dau jos kilogramele puse din vacanta.

  • Robin Molnar 08 iulie 2011 la 09:01 - Raspunde

   Păi și plimbatul este o soluție destul de bună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.