Micparizian

Ieri, aflându-mă într-o situație în care să fiu nevoit să mă exprim elegant vizavi de unii locuitori de-ai capitalei, m-am trezit că am inventat un nou termen: micparizian sau, dacă vreți, locuitor al Micului Paris.

Bine, poate termenul ar fi fost mai potrivit acum 100 de ani, dar să spunem că putem fi optimiști, întrucât nu intră zilele în sac, după cum ar spune draga de mama. În fine, vă place sau nu acest nou termen?

9 Comentarii

  1. Ana 24 martie 2011 la 14:59 - Raspunde

    care mic paris?

    • Robin Molnar 24 martie 2011 la 22:21 - Raspunde

      Ăla care s-a transformat într-o fermă de stridii. 🙁

  2. joita lucian 25 martie 2011 la 09:03 - Raspunde

    Mie imi suna …a saracie …mic parizian poate ca majoritatea…consuma parizer:))…desi se lauda ca-s na …bucuresteni:P

    • TNH 25 martie 2011 la 09:28 - Raspunde

      Nu pot să cred, ce rău ai fost! Ai o bere de la mine.

    • Robin Molnar 25 martie 2011 la 09:34 - Raspunde

      Parizer vine, de fapt, de la Paris, denumirea inițială a mezelului respectiv fiind salam parizian. Nu știu de ce se consideră a fi mâncarea săracului, că la 26 de lei kilogramul de parizer de vită mie nu mi se pare chiar ieftin. :))

      • TNH 25 martie 2011 la 10:26 - Raspunde

        Pentru că parizer nu există numai de vită, la 26lei/kg. Intră la Kaufland și ia cu 8 lei/kg, să vezi ce bun e – nici K-chan n-a vrut să-l mănânce. Am gustat să văd care era problema și avea o textură făinoasă și un gust groaznic. La prețul ăla era clar că nu conținea altceva decât MDM, potențiatori de gust, coloranți și conservanți.

        • Mihai Todor 25 martie 2011 la 12:03 - Raspunde

          Eu sincer nu prea inteleg de ce mai e nevoie de conservanti pentru caramida pisata… De fapt, poate asa se explica filmele alea post-apocaliptice in care personajele baga in ei mancare expirata cu 50 de ani in urma 😀

          • Robin Molnar 25 martie 2011 la 12:38 -

            În Fallout 3 le mănânci și după 200 de ani de la data distrugerii fabricii. =))

        • Robin Molnar 25 martie 2011 la 12:36 - Raspunde

          Da, prostiile alea poartă denumirea de parizer pentru că arată ca parizerul. Dar condiția principală pentru a face parizer este să folosești carne or, ăia folosesc oase înmuiate și tot felul de chimicale… Ăla nu este parizer, ci înlocuitor de parizer.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.