6 Comentarii

 1. Catalin 25 mai 2010 la 04:54 - Raspunde

  e doar un aspect, just dar nu prea fondat, oricât am încerca noi sa ne minţim.
  de ce majoritatea firmelor angajează la negru ?
  Multe firme medii rezista destul de greu datorită taxelor prea mari. E problema principala.
  Statul e prea hapsân, preferând taxe mari vor exista puţine firme care vor putea sa-şi facă o afacere (pe care oricum le va omorî în timp) în loc sa prefere multe (ocupa şi un mare procent din populaţie) ce va fi, adevărat, mai puţin taxata, dar fiind multe, tot acolo ar ajunge cu veniturile, însă ar ocupa populaţie mai multa, ar exista mai multe joburi.
  nu cred ca cineva nu ar plăti dacă s-ar practica taxe decente, nu are motiv, pedeapsa abia atunci ar merita sa fie pe măsură.
  Acum se descurca fiecare cum poate, asta e situaţia, pe care ii vor prinde ii vor falimenta, se vor mai reduce deci încasările la buget, în modul asta doar se va strânge laţul.

  • Robin Molnar 26 mai 2010 la 01:39 - Raspunde

   =) Eu sunt convins că majoritatea n-ar plăti, dacă ar avea posibilitatea. O fac, deja. =) Iar taxele în România sunt destul de decente, cel puțin pentru Europa. =)

   • Catalin 26 mai 2010 la 03:25 - Raspunde

    Poate în alta Românie, chiar şi pentru Europa e scump, aproape jumătate din costul total al forţei de muncă reprezintă impozite şi contribuţii plătite statului, se practică o impozitare mult prea ridicată a forţei de muncă.
    Rata de contribuţie sporită impusă la asigurările sociale nu face altceva decât să stimuleze evaziunea, reducând simţitor sumele adunate la buget.
    Exista chiar tendinţa de a se mari contribuţiile, procentual vorbind ele vor cădea tot pe angajator, se împart la angajat şi angajator dar 90% din valoarea impozitului tot pe angajator cade. CAS-ul de exemplu se va mari cu 3,3 puncte procentuale 2,8% trebuie plătit de angajator şi 0,5% de salariat

 2. adrian 18 august 2010 la 01:43 - Raspunde

  Valea Jiului este moarta demult si, dupa parerea mea, nici-un proiect de promovare a turismului sau altceva nu o va salva, si stai sa vezi ce crima va fi din 2014 cand se vor inchide minele.

  • Robin Molnar 18 august 2010 la 23:31 - Raspunde

   =) Nici eu nu văd cum, din turism, pot trăi 100,000 de oameni. =)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.