Ne pregătim de sărbători

Pentru că imediat dă zăpada au început lucrările de amenajare luminoasă a municipiului Petroşani. Desigur, în alţi ani era mai frig la această dată decât este acum, dar asta nu se pune. Am văzut că la Jiul Shopping Center (un fel de mall, dar mai mic) luminile exterioare erau deja montate şi funcţionale în această seară. Evident, nu toate.

În Parcul Carol Schreter s-a început reamenajarea fântânii arteziene, care până acum câteva săptămâni încă funcţiona dar între timp s-a făcut prea frig noaptea, astfel încât să ne bucure cu lumina ei şi în această iarnă. De-abia aştept să mă plimb prin zăpadă cu lumini colorate împrejur să ningă cu fulgi mari, să fie frig, dar nu ger şi să cânte muzică de sărbători în boxele de la strada principală şi din parcuri. Apropo, avem sistem audio prin oraş, de anul trecut.

Gurile rele spuneau că a fost o risipă de bani (vreo 1000 – 2000 de euro sau ceva în genul). Noi, cetăţenii, apreciem ideea. Multe cupluri, unele tinere altele nu tocmai tinere, obişnuiau să se plimbe seara prin oraş şi să asculte colinde (colinzi, dar la noi e un regionalism). E frumos să te plimbi prin oraş şi să asculţi muzică. Cred, totuşi, că cei din oraşele mari nu ar înţelege.

În fine, deja devin sentimental şi nu vreau. Picture.

2 Comentarii

 1. Mihai Todor 19 noiembrie 2008 la 18:41 - Raspunde

  Iara o sa taie brazi si o sa ii rastigneasca prin oras… :s Din ce vad in poza, poate or sa protzapeasca unu\’ si in fantana 😛

  Daca o sa fie zapada prin oras, ai grija sa nu calci in aia galbena 😛 😛 😛

  • Robin Molnar 19 noiembrie 2008 la 18:45 - Raspunde

   😀 Eu îs un pic ecologist. Că taie 3 sau 4 brazi mai bătrâni nu mă deranjează, pentru că la noi se mai şi plantează. Dacă nu s-ar planta, corect, m-ar deranja. :angry:

   Nu or să-l pună acolo. Or să pună unul pe platoul din parc, de lângă cupolă, ca anul trecut. 😉

   Da, să nu uit să am grijă să nu calc în zăpada aia, şi nici în cea maronie… :woohoo: Yuck! :X

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.